<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aega med avtale

Aega stiger 45 prosent etter nyhet. 

    Publisert 10. mai 2019 kl. 09.04
    Oppdatert 10. mai 2019 klokken 09.18
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 138 ord

    Sent torsdag kveld meldte Aega at det hadde inngått en avtale om å selge alle sine solenergianlegg til Italia T1 Roncolo, et datterselskap av Mareccio Energia.Signeringen av avtalen er betinget av godkjenning fra styret til selgeren og investeringskomiteen til kjøperen, opplyses det i meldingen.Avtalen innebærer at Mareccio overtar alle Aegas italienske datterselskap og deres respektive solenergianlegg. Totalt innebærer transaksjonen åtte solenergianlegg, med en samlet produksjonskapasitet på åtte megawatt.Kjøpsprisen tilsvarer en selskapsverdi (EV) på 22,6 millioner euro, tilsvarende en verdi på egenkapitalen på 10,6 millioner euro, betinget av enkelte justeringer, som tilsvarer en verdi på om lag 2,10 kroner per Aega-aksje, opplyses det.Dersom transaksjonen gjennomføres vil Aega bokføre en gevinst på om lag 2,5-3,0 millioner euro, avhengig av tidspunktet for gjennomføring og endelig pris.Markedet er åpenbart fornøyd med nyhetene og sender Aega-aksjen opp hele 44,44 prosent til 1,43 kroner.