<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Da er handelen i gang etter mandagens stygge børsfall

  Publisert 14. mai 2019 kl. 15.34
  Oppdatert 14. mai 2019 klokken 15.35
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 259 ord
  Richard Drew

  To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,62 prosent og står i 7.694,64 poeng, mens Dow Jones står i 25.422,41 poeng etter en oppgang på 0,38 prosent.Eskalerende handelskrig- Verdens børser, inkludert Oslo Børs, falt kraftig tilbake mandag på frykt for en eskalerende handelskrig mellom USA og Kina. Gitt at partene fremdeles ikke har kommet til enighet, samt signalisert ytterligere tollskjerpelser overfor hverandre, kan det tenkes at forhandlingene vil dra lengre ut i tid. Når det er sagt, partene er svært avhengig av hverandre uansett hvordan man vrir og vender på det. Derfor bør det finnes mange naturlige løsninger på konflikten, skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens rapport fra Netfonds.Dagens Donald- Vi kan gjøre en avtale med Kina i morgen, før deres selskaper begynner å dra - og for ikke å miste virksomhet i USA. Men sist gang vi var nær ville de reforhandle avtalen. På ingen måte! Vi er i en mye bedre posisjon nå en enhver avtale hadde fått til. Vi vil ta inn milliarder av dollar, og ta jobbene tilbake dit de hører hjemme, skriver USAs president Donald Trump på Twitter.Trump gjentar at USA vil inngå en avtale med Kina, «i rett tid».ImportpriserImportprisindeksen i USA var opp 0,2 prosent på månedsbasis i april. På forhånd var importprisene ventet å stige 0,7 prosent på månedsbasis, ifølge vår makrokalender. På årsbasis var indeksen ned 0,2 prosent, mot en ventet oppgang på 1,0 prosent.Børsfall mandagMandag falt Dow Jones 2,38 prosent, S&P 500 endte ned 2,41 prosent mens Nasdaq opplevde en nedgang på 3,41 prosent.