<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Et aksjetips fra DNB Markets

Ser oppside i tallfremlegger.

    Publisert 14. mai 2019 kl. 08.50
    Oppdatert 14. mai 2019 klokken 08.52
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 157 ord

    Kvartalsrapporten fra NRC Group viste en dobling av inntektene i 1. kvartal.Ifølge DNB Markets gjenspeiler rapporten - ikke uventet - at perioden er lavsesong for selskapet.- På våre estimater utgjør topplinjen i 1. kvartal rundt 15 prosent av samlet omsetning for 2019. Fasiten for kvartalet viser et salg på 1.225 millioner, mot vårt estimat på 1.080 millioner og konsensus 1.119 millioner, samt en justert EBITDA (driftsresultat før av- og nedskrivninger) på pluss 14 millioner mot vårt estimat på minus 14 millioner kroner, skriver meglerhuset i dagens aksjerapport.- De rapporterte tallene tynges av allerede tidligere annonserte nedskrivninger av goodwill og kostnader forbundet med oppkjøpet av VR Tracks. Ordrereserven lå ved utgangen av perioden på 6,79 milliarder, mot vårt estimat på 7,05 milliarder kroner. Etter kvartalsslutt har selskapet annonsert ytterligere ordre for rundt 2,4 milliarder kroner, heter det videre.DNB Markets har før evt. justeringer en kjøpsanbefaling med kursmål 75 kroner.Dermed ser analytikerne en oppside på 27-28 prosent fra dagens nivåer.