<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kepler Cheuvreux om Salmones Camanchaca

Resultatet falt kraftig sammenlignet med i fjor, men er på linje med konsensus mener analytiker. 

    Publisert 16. mai 2019 kl. 10.44
    Oppdatert 16. mai 2019 klokken 11.11
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 196 ord

    Det chilenske oppdrettsselskapet Salmones Camanchaca opplevde at både topp- og bunnlinjen krympet i 1. kvartal 2019. Resultatet etter skatt falt fra 15,74 millioner dollar i samme periode i fjor til 3,59 millioner dollar, mens inntektene ble redusert fra 80,56 til 73,88 millioner dollar. - Vi tror rapporten vil bli tatt litt negativt imot av markedet i dag. Selskapet leverer på linje med konsens på EBIT, men redusert volumguiding og høyere kostnader er negativt, skriver analytiker i Kepler Cheuvreux, Christian Nordby. Salmones Camanchaca fikk en EBIT i kvartalet på 15,4 millioner dollar, mot konsensus på 15 millioner dollar. Tilsvarende ble EBIT/kg 1,3 dollar, mot ventet 0,96 dollar. - Høyere enn ventet EBIT/kg skyldes hovedsakelig lavere enn ventede kostnader. Kostnadene for kvartalet økte på grunn av «stocking» på steder med lavere tetthet, men kostnadene steg likevel mindre enn ventet. På grunn av svake biologiske forhold over sommeren har selskapet redusert volumguidingen med 3.000 tonn (5,5 prosent), utdyper Nordby.Selskapet skriver i kvartalsrapporten at det guider et slaktevolum på 52.000 tonn i 2019. Meglerhuset har en hold-anbefaling på aksjen med et kursmål på 93 kroner. Det tilsvarer en oppside på omlag 25 prosent fra sluttkurs onsdag.Aksjen er hittil i dagens handel ned 1,9 prosent til 73,20 kroner.