<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kommer det flere oppkjøp fra Transocean?

Riggselskapets toppsjef Jeremy Thigpen sier fokuset nå er rettet mot kontrakter, men at de fortsatt ser på mulighetene som dukker opp.

Publisert 1. mai 2019 kl. 12.33
Oppdatert 1. mai 2019 klokken 12.34
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 363 ord

- Gjennom oppkjøpene av Songa Offshore og Ocean Rig, la vi til rundt 4,5 milliarder dollar med høymargins ordrereserve. Og, når man tar med investeringen i et joint venture som skal markedsføre og drive «Transocean Norge», har vi i løpet av 2018 økt flåten vår med 21 rigger, inkludert 15 av de mest avanserte ultradypvanns- og «harsh environment»-flyterne i industrien.Det uttalte toppsjefen i riggselskapet Transocean, Jeremy Thigpen, i forbindelse med fjerdekvartalsrapporteringen i februar.Mange har spekulert i om Odfjell Drilling har vært det neste målet til den USA-noterte riggkjempen.- Vi er happyEtter de mange oppkjøpene, anser imidllertid riggselskapet seg fornøyde med den nåværende flåtesammensetningen.Det sier Thigpen på en telefonkonferanse tirsdag etter fremleggelsen av tallene for første kvartal.- Vi har konstruert flåten vår, og vi er happy med hva vi har nå ut ifra et «harsh environment»- og «ultradypvanns»-standpunkt, sier han på konferansen som er gjengitt av SeekingAlpha. - Vi må få noen av de riggene vi nylig har kjøpt i arbeid på lengre kontrakter til høye rater før vi ser på en ytterligere økning av flåten, fortsetter han.Han konstaterer at de blir fremlagt «alle mulighetene som er der ute», og innrømmer at de selvfølgelig tar en kikk. «(…), men jeg tror at på nåværende tidspunkt, så er vi fornøyde med det vi har», sier Thigpen. Hvem som eventuelt kan være en potensiell kjøper de kommende månedene, mener han er vanskelig å si.Det skal sies at Tor Olav Trøims riggselskap Borr Drilling sa nøyaktig det samme, før de i mars kom over en mulighet de ikke kunne motstå, og kjøpte nok en ny oppjekkbare borerigg på billigsalg.Konkurrerer mot FredriksenEn som for øvrig jakter i det samme segmentet som Transocean er John Fredriksen og selskapet Northern Drilling (NODL).Sent tirsdag kveld kunne Fredriksen-selskapet opplyse at det hadde valgt å utøve en opsjon på å kjøpe det syvendegenerasjons-boreskipet «Cobalt Explorer» for 350 millioner dollar til nær 50 prosent rabatt.Dermed har NODL en flåte bestående av to hypermoderne halvt nedsenkbare «harsh environment-rigger som begge er sikret langsiktig arbeid på norsk sokkel, samt tre splitter nye boreskip med fleksible leveringsvilkår, slik at selskapet kan vente til markedet tar seg opp for fullt før de hentes fra verftet.Foreløpig er levering planlagt til 2021.