<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lerøy-analytiker skuffet igjen

- Vi tror at Lerøy gradvis vil fikse problemene, skriver Sparebank 1 Markets. 

    Publisert 15. mai 2019 kl. 13.26
    Oppdatert 15. mai 2019 klokken 13.29
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 187 ord

    - Lerøy leverte nok et skuffende kvartal. Lavt volum kan forklare noe av den negative kostnadsutviklingen dette kvartalet, men en kjerne oppdretts-EBIT på 16 kroner/kg er bare for svakt i et kvartal med en gjennomsnittlig laksepris på 61/kg.Det skriver analytiker i Sparebank 1 Markets, Tore Tønseth, i en oppdatering onsdag. En del av dette er relatert til nedgraderingen av ørret, men kostnadene er fortsatt et godt stykke over nivået til konkurrentene i Norge. Meglerhuset har som følge av rapporten nedjustert estimatene for EBIT i 2019 med åtte prosent.Samtidig reduseres kursmålet på aksjen fra 75 til 70 kroner. - På den positive siden, vår 2020-EBIT er «bare» ned 3-4 prosent, og etter at aksjen krasjet ned åtte prosent skal den negative utviklingen på kort sikt være fullt ut priset i aksjen, mener analytikeren. - Vi tror at Lerøy gradvis vil fikse problemene, og når vi ser på 2020-tallene handles aksjen til 9X P/E 9 og 147 EV/kg. Med sterk fundamental støtte og etter at aksjen raste åtte prosent på Oslo Børs tirsdag, understreker meglerhuset at det står fast ved kjøpsanbefalingen.Onsdag er aksjen hittil i dagens handel opp 1,8 prosent til 58,30 kroner.