<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norskbygget Bourbon-skip solgt til Israel

Det rapporteres at Israel skal ha betalt i underkant av 90 millioner kroner for Ulstein-bygget offshoreskip.

Publisert 8. mai 2019 kl. 07.10
Oppdatert 8. mai 2019 klokken 07.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord

Israelske myndigheter har kjøpt subseaskipet «Bourbon Peridot», skriver skipsmeglerhuset RG Hagland i en oppdatering.Ifølge VesselsValue skjedde salget 1. april. Nå ligger fartøyet til kai ved havnebyen Haifa, som ligger rundt 90 kilometer nord for Tel Aviv. Hagland skriver at kjøpsprisen er antatt å være under 10 millioner dollar, noe som tilsvarer 87 millioner kroner med dagens vekslingskurs.Skipet som ble ferdigstilt ved Ulstein Verft i 2005, skal ifølge Skipsrevyen ha kostet rundt 220 millioner kroner da det var nytt. Nordea sto for byggelånet.«Bourbon Peridot» var Ulsteins andre fartøy av P105-designet, og gikk rett ut på en lengre kontrakt med BP. Farøyet skal ifølge Maritimt Magasin ha blitt oppgradert betydelig kort tid senere for å kunne utføre omfattende støtteoppdrag i forbindelse med subseaoperasjoner.På oppdrag utenfor Vest-Afrika fikk skipet internasjonal oppmerksomhet da mannskapet lagde en egen musikkvideo til Totos legendariske sang fra 1983; "Africa".  Videoen kan sees her på nettsidene til Belfast Telegraph.