<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Quantafuel er i dialog med Røkke-stiftelse

Henvendelsene strømmer inn fra både oljeselskaper og resirkuleringsselskaper etter at den globale plastkrisen for alvor har blitt satt fokus på.

Publisert 27. mai 2019 kl. 16.39
Oppdatert 27. mai 2019 klokken 16.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 231 ord
Concept of creative technology with businessman and tablet

Quantafuel får et stort antall henvendelser fra selskaper innen olje, petrokjemi og resirkuleringssektoren i Europa og andre steder i verden, i kjølvannet av EUs nye bærekraftdirektiv som inkluderer resirkulerte hydrokarboner som en del av den fremtidige energimiksen.Det opplyser det OTC-noterte selskapet som jobber med å omdanne plast til diesel, i en melding mandag.Blant annet er selskapet i dialog med stiftelsen Plastic Revolution Foundation, som ble etablert av Kjell Inge Røkkes REV Ocean, og skal ledes av tidligereFN-topp og miljøvernminister Erik Solheim, noe VG kunne avsløre søndag. Stiftelsen starter arbeidet i Ghana der det skal investeres 40 milliarder kroner i et oljeprosjekt som skal drives av Røkkes Aker Energy. Denne uken står et besøk hos Quantafuels første kommersielle fabrikk, Skive I, i Danmark for tur. Quantafuel hentet ved hjelp av SpareBank 1 Markets 150 millioner kroner tdligere i år gjennom en rettet emisjon for å ferdigstille denne. Den første oljen fra fabrikken er ventet i juni i år.Det understrekes at Quantafuel ikke har inngått en avtale med hverken Plastic Revolution Foundation, Aker eller andre relaterte selskaper.- Quantafuel vil annonsere alle eventuelle nye fabrikkavtaler når de inngås ettersom vi jobber nøye med å finne relevante partnere for vår reise mot å bli den ledende produsenten av lavkarbon produkter og hjelper å løse den miljømessige trusselen som plastikk representerer for havene, heter det.Konsernsjef Kjetil Bøhn gjestet HegnarTV i mai i fjor. Se sendingen igjen her.