<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Resultathopp for Tollefsen-selskap

Inntektene for Heimstaden Bostad skjøt fart i 1. kvartal 2019.

    Publisert 10. mai 2019 kl. 10.13
    Oppdatert 10. mai 2019 klokken 10.19
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 295 ord

    Heimstaden Bostad, et heleid datterselskap av Heimstaden AB som er kontrollert av den norske eiendomskongen Ivar Tollefsen, melder om et resultat etter skatt på 1.185 millioner svenske kroner i 1. kvartal 2019, mot 763 millioner svenske kroner i samme periode året før.Resultat før skatt endte på 1.569 millioner svenske kroner, mot 842 millioner svenske kroner i 1. kvartal 2018.Leieinntektene i 1. kvartal 2019 økte til 953 millioner svenske kroner, mot 628 millioner svenske kroner.«Inntektsøkningen er et resultat av eiendommer ervervet i Norge og Danmark som ble tatt i bruk i 2018», heter det i rapporten.Netto driftsinntekter beløp seg til seg til 489 millioner svenske kroner, mot 298 millioner kroner svenske kroner i 1. kvartal 2018.Tredobbel overtegningI slutten av februar ble det kjent at Heimstaden Bostad, et heleid datterselskap av Heimstaden AB som er kontrollert av den norske eiendomskongen Ivar Tollefsen, hadde plassert et obligasjonslån til 700 millioner euro, eller nær 7 milliarder kroner.Lånet som har en løpetid på 4,5 år er konvertert til norske og svenske kroner gjennom et valutaderivat. Planen var i utgangspunktet å hente 500 millioner euro, men med tredobbel overtegning økte selskapet beløpet med ytterligere 200 millioner euro.- Vi er veldig glade over den sterke interessen fra eksisterende så vel som nye investorer, kommenterte finansdirektør Ingvor Sundbom i Heimstaden.- Ettersom ordreboken ble kraftig overtegnet, besluttet vi å øke emisjonen fra 500 millioner euro til 700 millioner euro, sa hun. Ifølge Sundbom kommer investorene hovedsakelig fra Storbritannia, Vest-Europa og Norden.Provenyet skal primært benyttes til å betale tilbake bankgjeld med kort løpetid, samt til generelle selskapsformål. - Denne vellykkede emisjonen er et bevis på at Heimstaden Bostad har etablert seg i det europeiske kapitalmarkedet og vi ser frem til å bli en gjentakende EUR-emittent, la finansdirektøren til. Les også: Ville låne 4,9 milliarder - fikk inn nær 7 mrd.