<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Seadrill åpner for salg av ikke-kjerne eiendeler

John Fredriksens riggselskap jobber hardt for å redusere gjelden som fortsatt er stor. Finansdirektøren åpner for salg av selskaper utenfor kjernevirksomheten.

Publisert 23. mai 2019 kl. 22.05
Oppdatert 23. mai 2019 klokken 22.24
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 287 ord

Seadrill varslet i midten av mars at det ville kjøpe tilbake obligasjonsgjeld pålydende 311,1 millioner dollar, tilsvarende nær 2,7 milliarder kroner.Det var stor interesse for tilbakekjøpet som ble gjort til 107 prosent av pålydende pluss påløpte og ubetalte renter. Det senior sikrede lånet som forfaller i 2025 bærer en rente på 12 prosent. En reduksjon av det utestående beløpet vil spare riggseskapet for enorme summer i årlige rentekostnader. Nedbetaling av denne gjelden er derfor høyt prioritert.- Den utestående balansen har blitt redusert fra 880 millioner dollar til rundt 458 millioner dollar nå. Vi vil fortsette å prioritere å løse inn lånet for å redusere gjeldsgraden, og frigjøre den gjenværende sikkerheten som vi mener har en betydelig verdi, sier Seadrills avtroppende finansdirektør Mark Morris på en telefonkonferanse med investorer og analytikere torsdag, gjengitt av SeekingAlpha.Nå åpnes det for salg av ikke-kjerne eiendeler.Selskapet er medeier i en rekke selskaper og på spørsmål fra analytiker Lukas Daul i ABG Sundal Collier om salg av andeler i disse er på bordet, svarte Morris at de er investert i noen selskaper de vil beholde, som Seamex og Seadrill Partners, samt noen utenfor kjernen, men som "fortsatt er god forretning".-(...) Archer, som selvfølgelig opprinnelig er en spinoff fra Seadrill, og selvsagt joint venturet vi har med Sapura Energy i Seabras, sa han.Seadrill har en eierandel på 15,7 prosent i boreselskapet Archer.- Og når vi tenker på hvordan vi kan fortsette å nedbetale det senior sikrede obligasjonslånet er det et antall ting vi kan gjøre. Noe av det kan komme fra realisering av ikke-kjerne eiendelene.Når det gjelder timing, påpeker imidlertid Seadrill-toppen at det ikke er noe de vil stresse med.Les også: Fredriksen har funnet ny tallknuser til riggkjempen sinLes også: Jakter boreskip til Afrika-jobb