<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tønseth gjentar kjøp: - Back in business

- Selvfølgelig dyrere enn laksesektoren, men veksten er sterkere, skriver analytikeren. 

    Publisert 10. mai 2019 kl. 13.31
    Oppdatert 10. mai 2019 klokken 14.09
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 247 ord

    - Akva Group leverer et solid første kvartal. Selv om EBITDA ex. IFRS-justeringer endte på 82 millioner kroner, 7 prosent lavere enn vår forventning på 88 millioner kroner, skriver Tore Tønseth, analytiker i Sparebank 1 Markets.Selskapet fikk et resultat etter skatt på  29,3 millioner kroner i 1. kvartal 2019, mot 24,1 millioner kroner i samme periode i fjor. Driftsinntektene beløp seg til 852,3 millioner kroner, sammenlignet med 589,4 millioner kroner i 1. kvartal 2018. Det er 9 prosent høyere enn meglerhusets estimat. - Den viktigste observasjonen i tallene er at Helgeland Plast ser ut til å være tilbake i business og ser ikke ut til å bidra negativt til tallene. Cage Tech var det sterkeste segmentet dette kvartalet med 62 millioner kroner i EBITDA, 15 prosent over vårt estimat, skriver analytikeren. Software og land-segmentet kom dog inn noe lavere enn estimatene, men sistnevnte fortsetter å utvikle seg positivt i Q/Q-perspektiv.Selskapet har rekordsterke ordrereserver på 629 millioner kroner, opp 31 prosent YoY, heter det i rapporten. - Vi forventer å løfte estimatene litt etter rapporten ettersom det viktige Cage-baserte tech-segmentet utvikler seg mer positivt enn vi ventet. Det landbaserte segmentet vil også gradvis øke omsetningen som følge av sterke ordrereserverTønseth gjentar kjøpsanbefalingen på aksjen, og opererer med et kursmål på 80 kroner per aksje. Aksjen handles fredag ettermiddag til 71,20 kroner. Det utgjør ifølge Tønseth en P/E på 15 i 2019, og P/E på 13 i 2020. - Selvfølgelig dyrere enn laksesektoren, men veksten er sterkere i infrastrukturområdet og sektoren er mindre avhengig av lakseprisen, avslutter Tønseth.