<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Borr Drilling posisjonerer seg for Mexico-kontrakter

Mens konkurrentene festet under Nor-Shipping i Oslo, besøkte Tor Olav Trøim den mektige Pemex-sjefen i Mexico.

    Publisert 17. juni 2019 kl. 07.06
    Oppdatert 17. juni 2019 klokken 07.06
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 464 ord

    Under ledelse av president Andres Manuel Lopez Obrador, har Mexico iverksatt en omfattende plan for å reversere landets fallende oljeproduksjon.Målet er å produsere mer enn 2,4 millioner fat pr. dag innen utgangen av 2024.For å nå målet satses det hardt på øke utvinningsgraden fra modne felt i grunne havområder, noe som ifølge Bassøe Offshore skaper en enorm etterspørsel etter oppjekkbare borerigger. I tillegg skal nye felt åpnes.I den forbindelse søker det statlige oljeselskapet Pemex å knytte til seg private og internasjonale selskaper, og flere grep har blitt tatt for å gjøre området mer attraktivt. Blant annet på anbuds- og kontraktsprosessene er det gjort store endringer.Et av selskapene som ser store muligheter i Mexico er Tor Olav Trøims riggselskap Borr Drilling.Møte med PemexMens flere riggeiere, deriblant John Fredriksen, befant seg på shippingmessen Nor-Shipping i Oslo, var Trøim, sammen med blant andre Borr-sjef Svend Anton Maier, i Mexico for å møte toppsjefen i Pemex, Octavio Romero Oropeza. Pemex-sjefen uttrykket stor optimisme for de nye områdene som utvikles, ifølge en pressemelding. Han fortalte også at konkurransevilkårene som gjelder i år og neste år for de nye Pemex lete- og produksjonsprosjektene (PEP) snart vil bli annonsert.Trøim var ifølge Pemex svært imponert over hvor fort kontraktsinngåelsene for konstruksjonen av infrastrukturen til de 22 nye feltene selskapet har planlagt, blir gjennomført. Han skal også ha skrytt av de integrerte kontraktene.I mars vant Borr Drilling, sammen med den lokale partneren OPEX Perforadora, en kontrakt som innebærer levering av totalt ni letebrønner utenfor kysten av Mexico gjennom en integrert servicemodell med partner og hovedaksjonær Schlumberger. Oppstart er i inneværende kvartal, varigheten 18 måneder, og ratene er på rundt 100.000 dollar dagen med potensial for oppside.- Vi er veldig glade for å jobbe i Mexico, uttalte Trøim som ifølge Pemex viste stor interesse for å jobbe sammen med det statlige oljeselskapet på de nye feltutviklingsprosjektene.Trøim skal også ha gratulert landets nye administrasjon med deres strategi om å øke produksjonen.I pressmeldingen skriver Pemex at Borr Drilling nyter godt av et viktig partnerskap med norske myndigheter. Den uttalelsen kan nok tilskrives det faktum at at Folketrygdfondet eier 7,4 prosent av aksjene i riggselskapet.Refinansierer kjempegjeldPemex jobber med å refinansiere sin enorme gjeldsbyrde som ifølge Reuters er på over 100 milliarder dollar. I den forbindelse er det behov for et lånetilsagn på 8 milliarder dollar, eller om lag 70 milliarder kroner.6. juni, dagen før møtet med Trøim og co, var selskapets finansteam i New York for å snakke med bankene. Mer enn 15 banker skal være involvert i refinansieringen som er ventet å være fullført innen utgangen av juli.Samme dag ble selskapets langsiktige kredittverdighet nedgradert av Fitch, fra BBB- til BB+ og negative utsikter, noe som betyr at gjelden ikke lenger klassifiseres som "investment grade", men får såkalt "søppelstatus". Ifølge Pemex vil ikke dette bety noe for refinansieringen.