<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Myrseth: Det store spørsmålet er hvor veien går videre

  Publisert 11. juni 2019 kl. 13.53
  Oppdatert 11. juni 2019 klokken 13.55
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 277 ord
  Brian Cliff Olguin

  Det kraftige oljeprisfallet i forrige uke gav oljeentusiaster nok et slag under beltestedet. I den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning skriver investeringsdirektør Stig Myrseth at det store spørsmålet er hvor veien går videre.Mens oljeprisen en kort periode luktet på 40-tallet mot slutten av fjoråret, har det gjennom 2019 vært større grunnlag for optimisme. Produksjonen i Venezuela er i fritt fall, sanksjonene mot Iran ble strammet inn og Saudi-Arabia har kuttet tungt for å gjenvinne markedsbalansen.- Det så også lovende ut en god stund med en stigning til i overkant av 70 dollar fatet i april. Skuldrene begynte å senke seg. Det brå fallet forrige uke vekket derimot minner de fleste har prøvd å fortrenge. Festbremseren har blant annet vært en forverring av handelskrigen mellom USA og Kina, skriver Myrseth.Frykten er at en fullskala handelskrig vil redusere global vekst noe som igjen reduserer oljeetterspørselsveksten.Investeringsdirektøren slår fast at frykten ikke er ubegrunnet. Den kanskje viktigste enkeltdriveren for oljeprisen er globale lagertall. Etter å ha bunnet ut i fjor sommer, økte lagrene gjennom forrige halvår.Å mene noe om fremtidig oljepris, mener han er som å se inn i en veldig tåkete spåkule.- Dersom ikke lagrene begynner å falle snart, er det lite som tyder på et rally på kort sikt. Jeg er mer optimistisk til utsiktene mot slutten av 2019. Raffineriindustrien er nå inne i en omstillingsperiode for å forberede seg på IMO 2020 og har dermed redusert råoljeinntak. Når dette reverserer seg i andre halvår, bør det ha positiv effekt på markedet. Dersom det geopolitiske bildet i Midtøsten skulle forverre seg ytterligere, er det bare å lene seg tilbake i stolen og se oljeprisen fyke i været, avslutter Myrseth.