<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norbit rammet av børsuro - kutter prisen

Vil selge færre aksjer til lavere pris.

    Publisert 14. juni 2019 kl. 14.28
    Oppdatert 14. juni 2019 klokken 14.28
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 212 ord

    4. juni annonserte styret i Norbit at det ville gå for en børsnotering i Oslo og at Arctic Securities, og Pareto Securities, samt SpareBank 1 Markets var hyret inn som tilretteleggere.I forbindelse med børsintroduksjonen ville selskapet utstede nye aksjer tilsvarende et bruttoproveny på rundt 250 millioner kroner. Samtidig vill inntil vel 15,2 millioner eksisterende aksjer bli lagt ut for salg innenfor et kursintervall indikert til mellom 23 og 30 kroner.Det ble presisert at den endelig kursen kunne havne både over og under dette intervallet.Ifølge en melding fredag har selskapets ledelse vært på et omfattende road show og mottatt stor interesse for virksomheten, og masse tegninger innenfor det indikerte kursintervallet.Men ikke nok.Børsuroen har ledet selskapet til å senke IPO-kursen til 19 kroner, og redusere antallet eksisterende aksjer lagt ut for salg, for å "sikre en vellykket transaksjon som både nye og eksisterende aksjonærer vil dra nytte av".Det vil bli utstedt snaut 13,2 millioner nye aksjer og solgt 9,8 millioner eksisterende aksjer. Inkludert tilleggsaksjer kan det bli utstedt totalt 26,4 millioner aksjer, noe som tilsvarer rundt 47 prosent av aksjene etter noteringen.Tilretteleggerne opplyser at IPO-en er fulltegnet basert på de reviderte vilkårene som også er årsaken til at bookbuilding-perioden forlenges til 18. juni.Handelen i selskapets aksjer på Oslo Børs er ventet til 20. juni.