<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norske Skog vurderer retur til Oslo Børs

Børscomebacket er ventet til andre halvår i år. Noteringen kan innebære både et nedsalg fra selskapets eier og trykking av nye aksjer. 

    Publisert 12. juni 2019 kl. 15.13
    Oppdatert 12. juni 2019 klokken 15.14
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 229 ord

    - Norske Skogs eier anser at en notering vil etablere en viktig plattform for fremtidig utvikling, sier konsernsjef og styreleder Sven Ombudstvedt i Norske Skog.Ifølge en pressemelding onsdag er det igangsatt en prosess for å vurdere et offentlig tilbud (IPO) og notering på Oslo Børs med fullføring ventet til andre halvår 2019 avhengig av markedsforholdene.I forbindelse med den mulige noteringen er ABG Sundal Collier og DNB Markets engasjert som globale koordinatorer og tilretteleggere, mens Carnegie er tilrettelegger. Advokatfirmaet Thommessen AS er juridisk rådgiver. Det opplyses at den potensielle IPO-en forventes å bestå av et offentlig tilbud av aksjer i Norge og en emisjon rettet mot institusjonelle og andre profesjonelle investorer i andre utvalgte jurisdiksjoner. Transaksjonen kan omfatte et sekundært salg av aksjer fra selskapets eier, fondsforvalteren Oceanwood, opplyses det.Vil vokse- Vi har hatt en sterk kontantstrøm til tross for fallende etterspørsel etter papirprodukter. Tilgang til kapitalmarkedet vil bidra til flere muligheter for å finansiere ytterligere vekst fremover, sier Ombudstvedt.- Vår langsiktige strategi er fortsatt å forbedre kjernevirksomheten, konvertere deler av papirmaskinene og diversifisere innen bioenergi, fiber og biokjemikaliemarkedene, fortsetter han.Børsplanene annonseres kun to uker etter at selskapet fikk plassert et obligasjonslån på 125 millioner euro. Da med ABG Sundal Collier og DNB Markets som tilretteleggere.- Vi har gjennom denne obligasjonsplasseringen reintrodusert Norske Skog for kapitalmarkedet. Det er gledelig at utstedelsen har møtt sterk interesse blant investorer, uttalte Ombudstvedt da lånet var i boks.