<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Opp og ned i Asia

Blandet på Asias børser fredag. Oljeprisen stiger videre.

    Publisert 14. juni 2019 kl. 07.40
    Oppdatert 14. juni 2019 klokken 07.49
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 245 ord

    Asiatiske børser utvikler seg blandet fredag.I Tokyo stiger Nikkei 0,3 prosent til 21.098,57, mens den bredere Topix-indeksen legger på seg like mye til 1.546,39.I Hongkong faller Hang Seng 0,5 prosent. Spenningen er fortsatt høy grunnet den kontroversielle loven om utlevering.På Kinas fastland går large cap-indeksen CSI 300 0,2 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen faller 0,3 prosent.I Sør-Korea faller Kospi-indeksen 0,3 prosent, mens Sydney-børsen stiger 0,1 prosent «down under».Tviler på oljeprisrallyOljeprisen fikk seg et markant oppsving i kjølvannet av torsdagens angrep på to oljetankere utenfor Iran , deriblant Frontline-skipet Front Altair.Den oppadgående trenden fortsetter fredag, men er ikke like sterk.Brent august-olje stiger 0,6 prosent til 61,67 dollar fatet, mens WTI-oljen trekker opp 0,3 prosent til 52,45 dollar fatet.- Jeg synes det er ganske klart at vi er sent i den nåværende vekstsykelen, og slik sett - tilbudssjokk satt til siden - ser jeg ikke oljeprisen gå betydelig høyere. Etterspørselen etter olje i et klima med lavere vekst vil trolig være i spill, og som en konsekvens tror jeg vi skal bekymre oss for mye for høyere oljepriser, sa investeringsdirektør for Asia/Stillehavet i Credit Suisse, John Woods, til CNBC fredag.Nær ny kuttavtale?Samtidig skriver den japanske avisen Nikkei ifølge Reuters at OPEC og samarbeidspartnere (inklusive Russland) skal være nær en avtale om koordering av produksjon på lang sikt.Avtalen kan bli signert tidlig i juli.Russlands oljeminister Alexander Novak opplyser videre til Nikkei at det nesten er avgjort at neste møtet flyttes fra planlagte 25-26 .juni til nettopp starten av juli.Asia-oversikten her.