<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs stiger i åpningen

    Publisert 11. juni 2019 kl. 08.54
    Oppdatert 11. juni 2019 klokken 09.25
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 482 ord

    Oslo Børs stiger i åpningen tirsdag.Etter drøye 20 minutters handel står hovedindeksen i 871,43, opp 0,30 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 534 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen opp 0,63 prosent til 62,68 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,98 prosent til 53,78 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 62,54 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisen løftet seg ifølge TDN Direkt fredag, samtidig som det kom positive signaler fra Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih som sa at produksjonskuttene kan komme til å forlenges, samtidig som Baker Hughes' riggtelling viste en nedgang i antallet aktive oljerigger den seneste uken.Prisene falt noe tilbake igjen mandag.Russland uttalte ifølge TDN Direkt mandag at de kan komme til å støtte en forlengelse av produksjonskuttene, samtidig som de advarte om at prisene kan falle til 30 dollar per fat om produsentene forsyner for mye olje.- Grunnet den generelle frykten for en økonomisk nedgang og realiseringen om at etterspørselsveksten avtar vil ingen argumentere for å forlate Opec+-avtalen, sier styreleder Fereidun Fesharaki i FGE, ifølge nyhetsbyrået.Equinor stiger 0,50 prosent til 171,45 kroner, mens Aker BP faller 0,89 prosent til 234,70 kroner.Sistnevnte meldte mandag at de har lansert et tilbud av senior obligasjoner på 500 millioner dollar.EksplosjonMandag ettermiddag ble det meldt om en eksplosjon ved en Uno-X hydrogenstasjon ved Sandvika Storsenter. Som en av de viktigste leverandørene av utstyr til stasjonen , raser Nel 24,75 prosent til 5,27 kroner tirsdag morgen, og er hittil den mest omsatte aksjen på Oslo Børs.Selskapet jobber nå ifølge en børsmelding tett med sine partnere og myndigheter i den pågående etterforskningen, og ti hydrogenstasjoner er midlertidig stengt som følge av ulykken.- Vi er takknemlige for det hurtige arbeidet med beredskapsaktører og at det ikke er rapportert om alvorlige skader. Det er for tidlig å spekulere i årsaken til hendelsen. Sikkerhet er kjernen i vår virksomhet, og vi gir alt av relevant teknisk assistanse i den pågående undersøkelsen, sier Nel-sjef Jon André Løkke i en kommentar.Hydrogen-aksje og Nel-partner, Hexagon Composites, er ned 6,67 prosent til 38,45 kroner.Faller kraftigDen eneste aksjen på Oslo Børs som tirsdag morgen faller mer enn Nel, er Dolphin Drilling. Aksjen er nå ned 34,64 prosent til 1,20 kroner.Rett før helgen ble det meldt at svaret på hva som skjer med det kriserammede riggselskapet er rett rundt hjørnet , og at detaljene i restruktureringen fortsatt diskuteres.På «taperlisten» etterføles Dolphin Drilling og Nel av Element, som svekkes 14,29 prosent til 3,00 kroner, og Songa Bulk, som er ned 10,69 prosent til 0,40 kroner.StyrkesI motsatt ende av listen klatrer Merkur Market-noterte Lavo.tv 15,11 prosent til 0,16 kroner, mens Magnora er opp 10,14 prosent til 7,60 kroner.XXL stiger 7,48 prosent til 23,86 kroner. DNB Markets meldte for en knapp uke siden at de har oppgradert kriseaksjen fra salg til hold , men nedjusterte samtidig kursmålet fra 29 til 22 kroner.TTS Group, som for en drøy uke siden meldte om flere nye kontrakter, stiger 5,67 prosent til 6,34 kroner.