<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordresultat for EGD Holding

Espen Galtung Døsvigs investeringsselskap EGD Holding i Bergen leverte tidenes beste resultat i fjor med nær 200 millioner kroner,.

Publisert 25. juni 2019 kl. 07.00
Oppdatert 25. juni 2019 klokken 07.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 237 ord

EGD Holding har eierinteresser i eiendom og shipping gjennom egne datterselskaper og andre investeringer via EGD Capital.I 2018 leverte EGD-konsernet sitt beste resultat noensinne; 194,5 millioner kroner. Finansavisen bringer tallene i tirsdagsavisen.- Vi har gått motstrøms, solgt eiendom for over 700 millioner kroner og kjøpt skip for over 700 millioner kroner inkludert aksjene i Klaveness Combination Carriers, sier eier og styreleder Espen Galtung Døsvig.Han bevilger seg et utbytte på 20 millioner kroner etter fjoråret.Driftsinntektene endte på 1.156,5 millioner kroner, med eiendomsvirksomheten og salget av Porsche-biler via forhandlerne i Bergen, Ålesund og Trondheim som de største bidragsyterne til omsetningen.Selskapet er blitt en stor aksjonær i det børsnoterte rederiet Klaveness Combination Carriers i Oslo, som eier og driver en flåte av 80.000-tonnere som kan veksle mellom å frakte tørre og våte laster. Klaveness-selskapet har dessuten flere slike nybygg i ordre på et verft i Kina.- Vi leverer det beste resultatet på over 100 år og opprettholder en solid egenkapital med høy vekst. Vi bygger nye Porsche-sentre både i Bergen og Trondheim og samlet over 100.000 glade bergensere  til konserter på Koengen i fjor, sier Galtung Døsvig. Rederidelen av konsernet, EGD Shippingholding, fikk i fjor et resultat på vel 12 millioner dollar.EGD er medeier i konsertarrangøren Bergen Live, som blant andre hadde Kygo som et av trekkplastrene på fjorårets konserter.Espen Galtung Døsvig er godt fornøyd med 2018 og sier han synes 2019 har startet bra.Les mer i dagens utgave av Finansavisen.