<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Seadrill borer superspennende brønner for IPC

Lundins internasjonale «spin off» har begynt på det som omtales som et svært spennende boreprogram i Sør-Øst Asia. Ved suksess kan aksjekursen få vinger. 

    Publisert 26. juni 2019 kl. 15.29
    Oppdatert 26. juni 2019 klokken 15.31
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 283 ord

    International Petroleum Corporation (IPC) startet tirsdag boringen av den første brønnen i et omfattende boreprogram utenfor kysten av Malaysia.IPC er operatør med en eierandel på 75 prosent i blokk PM307, mens Petronas eier den resterende fjerdedelen.Programmet omfatter to infill-brønner i den sørøstlige og nordøstlige delen av Bertam-feltet, etterfulgt av letebrønnen Keruing, samt tre Bertam infill-brønner.Seadrill-riggKonserndirektør for investorrelasjoner Rebecca Gordon i IPC sier til Hegnar.no at det er Seadrills oppjekkbare borerigg "West Telesto" som står for boringen.Ifølge Bassøe Offshore ble riggen hyret til et oppdrag for en ikke-navngitt aktør i slutten av mai til en estimert dagrate på 81.000 dollar. Varigheten er oppgitt til 210 dager. - Jeg er veldig glad for å starte på dette spennende flerbrønns boreprogrammet i Malaysia som etterfølger to vellykkede infill-boreprogram i 2016 og 2018, sier konsernsjef Mike Nicholson i IPC i en kommentar.- Disse brønnene søker billige og høyt verdsatte tiebacks til våre Bertam-feltfasiliteter, der målet er å maksimere verdien av vår virksomhet i Malaysia for alle interessentene, legger han til.Øyner stor oppsidePareto mener Keruing-letebrønnen er ideelt plassert for å bli utviklet som en subsea-tieback til det flytende produksjonsskipet (FPSO) på Bertam-feltet.- Vi ser potensial for oppside på 5-6 svenske kroner dersom brønnen gir et funn i den høye enden av ressursestimatet før boringen, skrev meglerhuset i en rapport i mai.Kursmålet var da på 60 svenske kroner.Ved 15-tiden onsdag ble aksjen omsatt for 42,22 svenske kroner etter en opptur på rundt 43 prosent siden nyttår. IPC ble skilt ut av Lundin Petroleum våren 2017 og tok da med seg alle selskapets ikke-norske eiendeler.Etter å ha fullført en rekke større transaksjoner siden separasjonen fra sitt svenske opphav har selskapet nå en portefølje med lete- og produksjonseiendeler i Canada, Malaysia og Frankrike.