<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sjømatekspert foreslås til styret i Atlantic Sapphire

Nytt styremedlem er forespeilet et honorar som er mer enn dobbelt så høyt som det resten av styret mottar, og vil i tillegg jobbe som konsulent.

Publisert 8. juni 2019 kl. 15.24
Oppdatert 8. juni 2019 klokken 15.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 210 ord

Patrice Flanagan er foreslått som nytt styremedlem i Atlantic Sapphire.Det fremgår av innkallingen til selskapets ordinære generalforsamling som skal avholdes 20. juni.I tillegg skal det inngås en konsulentavtale med Flanagan, som vil erstatte avtroppende styremedlem Bjørn Myrseth.Flanagan har mer enn 35 års erfaring fra sjømatsektoren i USA og omtales som en av de mest erfartne i Atlantic Sapphires målmarked.Best betaltHun vil få klekkelig betalt for styrevervet, fremgår det av innkallingen. Det opplyses at hun er forespeilet et styrehonorar på 20.000 dollar, eller drøyt 172.000 norske kroner omregnet med dagens vekslingskurs.Resten av styret mottar til sammenligning 75.000 kroner hver i honorar, eller under halvparten av det Flanagan er forespeilet.Flanagan har bakgrunn fra Slade Gorton, en stor amerikansk distributør, importør og produsent av fersk og frossen sjømat.Gitt at aksjonærene går med på forslaget, vil styret se slik ut:

  • Johan E Andreassen (leder)
  • Bjørn-Vegard Løvik
  • André Skarbø
  • Johan Henrik Krefting
  • Peter Allan Skou
  • Alexander Reus
  • Patrice Flanagan.
I starten av april i fjor ble aksjen omsatt for 29 kroner på den norske OTC-listen.Fredag ble aksjen omsatt for 101,50 kroner på Merkur Market, noe som gir selskapet en børsverdi på vel 7,2 milliarder kroner. Oppgangen er på formidable 250 prosent.

Selskapet som satser på landbasert oppdrett og bygger et gigantisk anlegg i Miami, har vært gjenstand for enorm interesse blant investorer.