<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Statkraft satser 1,7 milliarder i Chile

Skal bygge vannkraftverk som skal stå ferdig i 2022. 

    Publisert 13. juni 2019 kl. 13.48
    Oppdatert 13. juni 2019 klokken 13.52
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 193 ord

    Statkraft har ifølge en melding besluttet å starte byggingen av vannkraftverket Los Lagos i Chile.Investeringsrammen for prosjektet er beregnet til cirka 200 millioner dollar, tilsvarende 1,74 milliarder kroner. - Chile er et attraktivt marked for Statkraft, med en økende etterspørsel etter fornybar energi og gode muligheter for prosjekter innen vann-, vind- og solkraft. I tråd med vår strategi jobber vi for å bygge skala i Chile. Målet er å utnytte vår ekspertise innen kraftproduksjon og markedsoperasjoner til å videreutvikle kraftmarkedet i Chile og tilby fornybar energi til store industrielle kunder i landet, sier konserndirektør for Internasjonal kraft, Jürgen Tzschoppe.Byggearbeidet er forventet å starte i august og kraftverket vil stå ferdig i løpet av 2. halvår 2022. Selve anlegget får en installert effekt på 52 MW og en årlig kraftproduksjon på 260 GWh, opplyses det. Kontrakten for byggearbeidene er tildelt et lokalt konsortium bestående av entreprenørselskapene Brotec, Valko og OBChile.Samtidig er kontrakten for leveranse og installasjon av det elektro-mekaniske utstyret tildelt Voith, som vil levere hovedkomponenter til kraftverket fra sine fabrikker i Brasil.Statkraft har vært tilstede i Chile siden 2014 og har i dag en produksjonskapasitet på 370 MW og en årlig middelproduksjon på 1188 GWh.