<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Styrker krigskassen for å møte enorm etterspørsel

Med en rekke svært profilerte shippinginvestorer i ryggen, fikk Maritime & Merchant Bank inn penger til videre vekst.

Publisert 20. juni 2019 kl. 20.14
Oppdatert 20. juni 2019 klokken 20.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 236 ord

Shippingbanken Maritime & Merchant Bank har fullført en rettet emisjon på vel 11,9 millioner dollar, tilsvarende rett nord for 102 millioner kroner. Det fremgår av en melding torsdag.Det ble utstedt 917.715 nye aksjer til kurs 13 dollar, hvilket er rett over siste omsatte kurs - 108 kroner - på den norske OTC-listen.Formålet med emisjonen som ble tilrettelagt av SpareBank 1 Markets er å finansiere ytterligere vekst.Stor etterspørselDen Oslo-baserte banken nyter nemlig godt av trenden der stadig flere banker reduserer shippingeksponeringen.I første kvartal mer enn doblet banken renteinntektene, mens resultatet på 2,2 millioner dollar tilsvarte en økning på formidable 633 prosent.- Første kvartal 2019 bekreftet trenden vi så gjennom fjoråret; interessen for å investere i moderne/halvmoderne tonnasje fortsatte innen hovedsegmentene; tørrbulk, tank og LPG, skrev rederiet i rapporten for første kvartal.Ifølge rapporten renner forespørslene inn fra kunder i alle de viktigste shippinghubbene; Oslo, Hamburg, Athen, London og Singapore.I løpet av kvartalet økte porteføljen av utbetale lån med 26 millioner dollar til totalt 272 millioner dollar, eller om lag 2,4 milliarder kroner. Sterke eiereDet er mye krutt på aksjonærlisten til nisjebanken som ledes av Halvor Sveen.Den tyske skipsrederen Henning Oldenforff, og den norske investoren Endre Røsjø var før emisjonen de to største eierne med 25 prosent hver.Skipsreder og investor Arne Blystad er en betydelig eier 7,7 prosent av aksjene, mens hans forretningspartner Magnus Roth eier 6,1 prosent.Investor Arne Fredly er også på eiersiden med en eierandel på 2,7 prosent.