<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Uenighet forsinker Norecos milliard-deal

Norecos milliardoppkjøp på danske sokkel skulle være i boks i første halvår. En uenighet fører til forsinkelser.

    Publisert 27. juni 2019 kl. 22.26
    Oppdatert 27. juni 2019 klokken 23.09
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 162 ord

    I oktober i fjor inngikk Norecos heleide datterselskap Altinex AS en avtale om å kjøpe Shells oppstrømsvirksomhet i Danmark. Gjennom oppkjøpet til 1,9 milliarder dollar blir Noreco den nest største olje- og gassprodusenten i Danmark.I april ble transaksjonen godkjent av danske myndigheter. En endelig fullføring lar imidlertid vente på seg. Opprinnelig var planen ifølge Norecos styreleder Riuf Rustad å effektuere planen i løpet av første halvår i år, men ifølge en børsmelding torsdag er dette nå blitt utsatt.Transaksjonen er nemlig strukturert slik at et Noreco-datterselskap kjøper aksjene i Shell Olie- Og Gasudvinding Danmark, som blant annet eier 36,8 prosent av Danish Underground Consortium (DUC), et joint venture mellom Total (31,2 prosent), Shell (36,8 prosent), Chevron (12,0 prosent) og Nordsøfonden (20,0 prosent).Disse samarbeider om å utvinne olje fra det såkalte Sole Concession-området på dansk sokkel i Nordsjøen, med Total som operatør.Utsettelsen skyldes en uenighet mellom Shell og Total, ifølge børsmeldingen.Noreco venter nå at transaksjonen vil fullføres i løpet av juli.Les også: Salatbonde tjente 60 mill. på få minutter