<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Næringsministeren åpner for høyere styrehonorarer

Norske styrehonorarer er ikke konkurransedyktige, mener lederne av valgkomiteene i noen av Norges største selskaper.

Publisert 24. juli 2019 kl. 06.06
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 134 ord

I et innlegg i Dagens Næringsliv  skriver lederne av valg- og nominasjonskomiteene i Equinor, Telenor, Norsk Hydro og Yara International at «hvis vi skal kunne gjøre vår jobb og finne de beste, bør styrehonorarene justeres opp slik at de blir konkurransedyktige».– I Sverige får styreledere betalt dobbelt så mye, i Danmark det tredobbelte. Da kan man jo tenke seg at noen ikke velger Norge, sier Tone Lunde Bakker, som leder valgkomiteen i Equinor, i en utdypende kommentar.Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen mener de fire har gode poenger.– Staten går ikke med på å øke honorarene automatisk, men der det er tungtveiende grunner, vil det være aktuelt. Vi er åpne for det etter individuelle vurderinger av hvert selskap, sier næringsministeren.– Generelt legger vi vekt på moderasjon. Det ville vært mer naturlig å øke honoraret over tid, legger han til.(©NTB)