<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs stiger fra start

Publisert 19. juli 2019 kl. 09.00
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.55
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 501 ord

Etter å ha pekt oppover fra start, peker pilene nå nedover på Oslo Børs fredag.Hovedindeksen står etter 35 minutters handel i 860,27, ned 0,19 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 341 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av børsoppgang i USA  i går og spreke Asia-børser tidligere i dag.Sjefen for New York Federal Reserve, John Williams, uttalte torsdag at USAs sentralbank må «handle raskt» når økonomien bremser og rentene er lave.- Det er bedre å gjøre preventative tiltak enn å vente på at katastrofen kommer, sa han i en tale.Offensive oljepriserIndikasjoner på aggressive rentekutt fra Fed gir også støtte til oljeprisene, i tillegg til USAs påstand om en nedskutt iransk drone i Hormuz-stredet.Brent-oljen stiger 1,4 prosent til 62,79 dollar fatet så langt i dagens handel, som er opp rundt ti cent fra nivåene ved stengetid i går.WTI-oljen er opp 1,2 prosent til 56,07 dollar fatet.Direktør Stephen Innes hos Vanguard Markets trekker overfor Reuters frem uttalelsene fra Fed-hold.- I tillegg gir dronenedskytingen et minstemål av støtte for oljemarkedene i et veldig bearish landskap, sier han.På Oslo Børs stiger Equinor 0,1 prosent til 161,50 kroner, Aker BP 0,8 prosent til 248,30 kroner og DNO 0,3 prosent til 14,13 kroner.All-time high i solXXL er i fokus etter dagens kvartalsrapport som viste en halvert inntjening .Markedet reagerer med å sende aksjen ned 12,5 prosent til 26,60 kroner. Ingen aksjer faller mer.Både Pareto Securities og DNB Markets mener rapporten er svak, og førstnevnte peker ifølge TDN Direkt på salgsutviklingen.USA-toll ødelegger for Elkem, der resultatene raser . Aksjen trekker ned 3,4 prosent til 21,06 kroner.2. kvartal ble Scatec Solars beste noensinne , og aksjen stiger 0,7 prosent til 93,10 kroner.Aksjen har vært oppe i 96,55 kroner på det høyeste i åpningen - ny intradag all-time high.Tomra økte marginene , men her ligger analytikerne inne med høye vekstforventninger, og aksjen er ned 1,7 prosent 266,40 kroner.Norwegian letterBlant de mest omsatte merker vi oss at Norwegian letter 2,3 prosent til 44,60 kroner etter gårsdagens Boeing-varsel om en 737 MAX-avsetning på 4,9 milliarder dollar etter skatt.Nel utmerker seg også positivt, med 3,2 prosent oppgang til 6,72 kroner.Norsk Hydro korrigerer opp 0,7 prosent til 30,16 kroner etter gårsdagens nedtur, mens Mowi stiger 0,6 prosent til 218,60 kroner etter oppkjøp .På den negative siden finner vi Aker Solutions, som fortsetter ned etter kvartalstallene tidligere i uken . Dagens nedtur er 2,6 prosent til 28,14 kroner.PGS fikk seg et oppsving etter gårsdagens kvartalstall og optimistiske uttalelser fra ledelsen om refinansiering uten emisjon. I dag korrigerer aksjen ned 1,5 prosent til 11,64 kroner.Utbyttemaskin i rødtI toppen av taperlisten kommer Element nærmest nevnte XXL, med 9,5 prosent nedgang til 1,81 kroner.Utbyttemaskinen Magnora trekker ned 5,8 prosent til 6,50 kroner, mens Sino Agro Food faller 5,2 prosent til 1,45 kroner på Merkur Market.Eidesvik Offshore, Napatech og Oslo Axess-noterte Hofseth Biocare er ned 4-5 prosent.Vinnerlisten toppes av Thin Film Electronics på pluss 6,8 prosent til 12,9 øre.Nærmest følger Gyldendal og Scanship Holding, opp hhv. 4,8 prosent til 396 kroner og 4,1 prosent til 20,20 kroner.Noreco, Cxense og BerGenBio stiger 3-4 prosent.Vi kommer med mer.