<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skavlan tjente 19 millioner

Til tross for fallende seertall, tjener tv-profilen godt.

    Publisert 24. juli 2019 kl. 09.27
    Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.50
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 225 ord

    Årsregnskapet for 2018 viser at Fredrik Skavlan AS satt igjen med et resultat etter skatt på 18,78 millioner kroner, mot 11,62 millioner kroner på bunnlinjen året før.- Årsaken til at bunnlinjen er forbedret skyldes at selskapet fikk et utbytte fra datterselskapet Monkberry på 7,5 millioner kroner. Det er flere år siden Monkberry har gitt utbytte, kommenterer styreleder i Fredrik Skavlan AS og advokat i Advokatfirmaet KPU, Ole Johan Prytz, til Hegnar.no.«Ordinært driftsår»Selskapet er morselskapet til tv-profilens aksjeselskap i Sverige, Fredrik Skavlan ab, og produksjonsselskapet Monkberry as. Sistnevnte står blant annet for produksjonen av programmet «Skavlan», som har opplevd nedgang i seertallene etter overgangen til TV 2.Skavlan eier 75 prosent av aksjene i Monkberry, og 100 prosent av aksjene i morselskapet og det svenske aksjeselskapet.Driftsresultatet endte på 8,46 millioner kroner, mot 7,43 millioner kroner i 2017, mens inntektene for fjoråret beløp seg til 10,84 millioner kroner, mot 9,88 millioner kroner året før.Inntekt på investering i datterselskap og tilknyttet selskap trekker opp. Her noteres 12,86 millioner kroner, mot 4,88 millioner kroner året før.- Fjoråret er et helt ordinært driftsår, og som vi har god grunn til å være fornøyd med, kommenterer Prytz.8,75 mill. i utbytteSkavlan tok ut 8,75 millioner kroner i utbytte, hvorav 8 millioner er ekstraordinært utbytte.I tillegg ble 1,44 millioner kroner tatt ut i lønn, tilsvarende beløp som i 2017.Inneværende år går ifølge advokaten etter budsjett.