<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Aksje stuper - DNB Markets maner til tålmodighet

DNB Markets tror at aksjekursen kan tredoble seg, og ser betydelig betydelig løft for kontantstrømmen og utbyttekapasitet.  

Publisert 7. aug. 2019 kl. 10.18
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 249 ord

Shelf Drilling figurerer høyt oppe på taperlisten på Oslo Børs i onsdagens handel. Hittil i dagens handel har aksjen falt tilbake 9,5 prosent, og omsettes i skrivende stund for 19,65 kroner. Det skjer etter at riggselskapet slapp sine kvartalstall i dag, og til tross for bedring fra samme tid i fjor er bunnlinjen fortsatt rød. Shelf Drilling fikk i andre kvartal et resultat etter skatt på minus 29,7 mil millioner dollar, mot minus 42,4 millioner dollar året før. Justert EBITDA, særlig justert for reaktiveringskostnader, endte på 40,4 millioner dollar, mot 55,0 millioner dollar i andre kvartal 2018.- Selskapet har etter vårt syn rapportert solide EBITDA-tall siden børsnoteringen. Det er imidlertid mye fokus på fri kontantstrøm, og denne har hovedsakelig som følge av oppstartkostnader på overtatte rigger vært svak. Vi venter at denne utviklingen vil fortsette gjennom 2019 og 2020 før vi ser et betydelig løft for kontantstrømmen og tilsvarende utbyttekapasitet fra 2021, skriver DNB Markets.Meglerhuset ventet en EBITDA i kvartalet på 36,7 millioner dollar, mens konsensus lå på 39,7 millioner dollar. - Selskapet begynner etter planen ikke å nedbetale på gjeld før i 2025. Selv om tålmodighet vil være påkrevet har vi et kursmål på 65 kroner pr aksje, hvilket på våre estimater for 2021 tilsvarer en justert EV/EBITDA på 7x, skriver DNB Markets.Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på aksjen, og ser dermed potensielt at aksjekursen mer enn tredobler seg. Shelf Drilling har hatt en hard ferd i aksjemarkedet hittil i 2019 med en nedtur på 55 prosent, mens det siste året har aksjen falt 64 prosent.