<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Halvparten av verdens energibehov dekkes av olje og gass

- Og slik vil det være i flere tiår til, sier administrerende direktør i Maersk Drilling, Jørn Madsen. 

    Publisert 24. aug. 2019 kl. 07.48
    Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.16
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 253 ord

    - Det kan godt være at det er alt det grønne og fornybare, som er i høysetet når man snakker om energi, men faktum er at halvparten av verdens energibehov dekkes av olje og gass, sier administrerende direktør i Maersk Drilling, Jørn Madsen, til Børsen.dk.Han mener man må regne med den «sorte energien» i flere tiår til.  - Derfor kan man ikke avskrive den «sorte energisektoren» som forretning, sier Madsen.- Det markedet vi befinner oss i har en relativt høy utnyttelsesgrad på om lag 80 prosent. Ser man på Nordsjøen alene, og de såkalte jackup-riggene er den 90 prosent. Normalt når man ser stigende utnyttelsesgrad, kommer ratene etter. Samtidig ser vi at våre kunder, de store oljeselskapene, har et stigene aktivitetsnivå og planlegger store investeringer offshore, fortsetter toppsjefen.Han peker også på at selv om oljeprisen ikke er høy, er den fortsatt høy nok til at det lønner seg for oljeselskapene og investere.Maersk Drilling har sett ordrebøkene vokse til 2,3 milliarder dollar i 2. kvartal, mot 2,2 milliarder dollar i 1. kvartal. Samtidig er utnyttelsesgraden på den samlede flåten 82 prosent i 2. kvartal, mot 73 prosent i 1. kvartal, i tillegg til at antall kontraktsdekkede dager vokser.- Man skal bare ha frisk i minnet at olje og gass, en god tid frem i tid, skal dekke halvparten av verdens energibehov. Og de eksisterende feltene løper nær sagt tørre med ganske høy hastighet, og skal dekkes inn av nye felter. De skal oppdages, og det er selskaper som oss, som skal gjøre den jobben, sier Madsen.