<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Millionene renner inn for Jo Nesbø

Til tross for en ørliten nedgang i inntektene i fjor, kan Jo Nesbø fortsatt skilte med millioner av kroner i overskudd.

    Publisert 1. aug. 2019 kl. 11.32
    Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.41
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 179 ord

    Inntektene til multikunstner Jo Nesbø kommer fra flere selskap; Skriveverkstedet, som også fungerer som et investeringsselskap, Harry Hole Stiftelsen og et enkeltpersonforetak som bærer forfatterens navn.Skriveverkstedet fikk i 2018 et resultat etter skatt på 12,7 millioner kroner, mot 12,8 millioner kroner året før.Nesbø, som også er kjent som musiker, sitter med en eierandel på 99,3 prosent av selskapet, mens Birgitta Blomén har en eierandel 0,7 prosent.InntekterSelskapet kunne notere inntekter på 15,6 millioner kroner i fjor, en liten nedgang fra året før, da inntektene beløp seg til 16,1 millioner kroner.I tillegg til inntekter fra boksalg, bidrar også finansielle investeringer. Av de samlede inntektene til selskapet bidro avkastningen fra investeringene med 4,4 millioner kroner, tilsvarende beløp som i 2017.Driftsresultatet endte på 15,2 millioner kroner, en nedgang på 0,5 millioner fra 15,7 millioner kroner året før.Nesbøs siste bok om Harry Hole «Kniv» kom ut i juni i år.StiftelsenHarry Hole Stiftelsen noterer et tap på bunnlinjen for 2018 på 0,6 millioner kroner, mot 5,9 millioner kroner i 2017.Stiftelsen har 55,4 millioner kroner i egenkapital, en liten nedgang fra 56 millioner kroner fra året før.