<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny optimisme ved Wall Street

Ledende amerikanske indekser hentet seg noe inn igjen etter fredagens ras.

    Publisert 26. aug. 2019 kl. 22.10
    Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.13
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 478 ord

    De tre toneangivende indeksene på børsene i New York endte opp mandag.Dow Jones steg 0,75 prosent, mens S&P 500 og teknologi-tunge Nasdaq Composite endte opp henholdsvis 1,10 prosent og 1,32 prosent.Henter inn noe av det tapteAmerikanske selskaper var stort sett i grønt mandag, etter at Donald Trump fredag presterte å twitre samtlige ledende børser ned rundt tre prosent. Fredagens Twitter-bonanza fra den amerikanske presidenten inneholdt blant annet utspill som:- Mitt eneste spørsmål er: Hvem er vår største fiende, Jay Powell eller president Xi?», og at amerikanske selskaper i Kina må komme seg vekk, og helst hjem til USA.Handelsangsten tiltok videre mot børsslutt fredag ettersom Trump bestemte seg for å høyne tollen på varer verdt 250 millioner dollar, fra tidligere 25 prosent til 30 prosent. Ytterligere toll på varer verdt 300 millioner dollar vil også gå opp fra 10 til 15 prosent, sa Trump fredag.Trump snudde mandagSammen med Kina snudde Trump noe av den vonde trenden mandag.Det kan se ut som at Kina virkelig begynner å kjenne handelskrigen på kroppen, og kinesiske representanter ringte søndag kveld amerikanske representanter i håp om å igjen få i gang handelssamtalene.I etterkant var Trump ute og roste Kina og uttalte følgende til media i Frankrike:- De har blitt kraftig såret, men de skjønner at dette er det riktige å gjøre, og jeg har stor respekt for det. Dette er en veldig positiv utvikling for verden, fortsatte den amerikanske presidenten.Dagens hendelser og uttalelser fra sentrale skikkelser i konflikten ga nytt håp om at en potensiell avtale kan være i gjære.Videre sa Mark Haefele, investeringsdirektør i UBS Wealth Management Global følgende til CNBC om markedene fremover: «Samtalene mellom USA og Kina vil i nær fremtid bestemme hvordan markedene vil utvikle seg. Som et resultat, reduserer vi risiko i våre porteføljer ved å ta ut aksjer for å redusere eksponeringen mot politisk usikkerhet».Ellers forventer Haefele volatile markeder i tiden som kommer.Les også: Ordreinngangen overbeviser i USAOpp, opp og oppDow Jones steg mandag 0,75 prosent til 25.821,52.Av de 30 selskapene som inngår i børsen var 28 av de opp.Tech-selskapene Apple og Microsoft steg henholdsvis 1,61 og 1,39 prosent. Dagens vinner var Walt Disney, som endte opp 2,1 prosent.S&P 500 endte dagen opp 1,1 prosent til 2.878 indekspoeng.Nasdaq Composite endte dagen opp 1,32 prosent til 7.854.Øvrige amerikanske aksjer som Tesla og Alphabet steg henholdsvis 1,7 prosent og 1,53 prosent.VIX-indeksen, populært omtalt som fryktindeksen, falt 3,22 prosent til 19,24.Oljeprisen hentet seg noe inn mot slutten av dagen. Da børsene stengte i New York kostet Brent-oljen og WTI-oljen 58,76 og 53,69 dollar fatet. Det var ned 0,99 og 0,89 prosent. Gullprisen var litt opp mandag, og ved børsslutt var den opp 0,04 prosent til 1.538,20 dollar.Tremånedersrenten steg to basispunkter til 1,987 prosent.Renten på toåringen steg seg 1,6 basispunkter til 1,543 prosent.Tiåringen var uendret på 1,538 prosent.Videre steg renten på 30 årige statsobligasjoner med ett basispunkt til 2,034 prosent. Bitcoin steg 1,57 prosent til 10.307 dollar.