<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljegigant oppdaterer

Publisert 2. aug. 2019 kl. 08.48
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.40
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 275 ord

Petrobras har startet et anbud for et subsea-system til Buzios-5-prosjektet i Santos-bassenget offshore Brasil, som er en av en rekke subsea-muligheter i Brasil, skriver Upstream fredag, ifølge TDN Direkt.Flere kilder sier til avisen at Petrobras har invitert en rekke subsea-kontraktører, inkludert Saipem, TechnipFMC, Subsea 7, Allseas, McDermott International og Sapura Energy til å komme med forslag for Buzios-5-prosjektet innen 24. oktober.Når det gjelder Equinors Carcara-utvikling arbeider TechnipFMC og Subsea 7/OneSubsea med pre-FEED-studier for prosjektet. Etter det Upstream forstår har Equinor intensjon om å signere en FEED-avtale enten med TechnipFMC eller Subsea 7/OneSubsea senere i år og tildeling av EPCI-kontrakt som dekker SURF i midten av 2020, skriver TDN Direkt.Petrobras har også ute med anbud for Mero-feltet, der Aker Solutions skal være en av de aktuelle for levering av undervannstrær.Saipem, TechnipFMC og Subsea 7 skal være i konkurranse for Totals videreutvikling av Lapa-feltet, mens Shell har tilnærmet seg kontraktører for Gato do Mato-utviklingen, ifølge TDN Direkt.Ellers skriver Upstream at Chevron har lagt ut flere pakker for subsea-installasjonsarbeid knyttet til utviklingen av Anchor på dypt vann i Mexicogulfen. TechnipFMC, Saipem, Subsea7 og McDermott er blant konkurrentene.Andre kvartalDet brasilianske oljeselskapet Petrobras fikk et nettoresultat på 4,8 milliarder dollar i andre kvartal 2019, mot 2,8 milliarder dollar i samme periode året før.Det fremgår av selskapets kvartalsrapport fredag.Justert ebitda ble 8,3 milliarder dollar, mot 8,3 milliarder dollar i fjor.Omsetning kom på inn på 18,5 milliarder dollar, mot 20,8 milliarder dollar.Petrobras nedreviderer capex-guidingen for 2019 til 10-11 milliarder dollar, fra tidligere rundt 16 milliarder dollar. Av dette kommer 1,7 milliarder dollar fra utsettelser, mens blant annet 900 millioner dollar kommer fra valutaeffekter og en milliard dollar i "utjevningskostnader", skriver TDN Direkt.