<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Peppa Gris i milliardoppkjøp

Den amerikanske leketøysprodusenten Hasbro kjøper opp det kanadiske underholdningsselskapet, Entertainment One.

    Publisert 23. aug. 2019 kl. 23.31
    Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.16
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 94 ord

    Den amerikanske leketøysprodusenten Hasbro kjøper opp det kanadiske underholdningsselskapet, Entertainment One, heter det i en melding fredag.Oppkjøpet er verdt 4 milliarder dollar eller om lag 36 milliarder kroner. Entertainment One står blant annet bak populære barneprogrammer som Peppa Gris.Med fusjonen får den høy elskede grisungen selskap med Hasbro-eide "My Little Pony”, ”Transformers” og ”GI Joe”.”Peppa Pig”, som programmet heter på originalspråket ble først vist på britisk TV i 2004, og har siden utviklet seg til å bli et globalt fenomen.I 2015 kjøpte Entertainment One opp det britiske animasjonsstudioet, Astley Baker Davies, som har funnet på figuren.