<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

OBOS-prisene opp

Fortsatt prisvekst i august.

Publisert 2. sep. 2019 kl. 10.01
Oppdatert 3. sep. 2019 klokken 11.24
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 288 ord
Daniel Kjørberg Siraj Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

I august var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området 64 516 kroner. 

Dette er en økning på 1,4 prosent i forhold til i juli i år og 3,0 prosent høyere enn i august 2018, går det frem av en pressemelding fra OBOS.

Hittil i år har prisene for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 8,1 prosent.

- OBOS-prisene fortsetter å stige for fjerde måned på rad, men det er en svakere vekst fra juli til august i Oslo enn snittet for årene 2004-2018. Trolig har det sammenheng med at det fortsatt er mange boliger til salgs og at kjøperne har mye å velge i. Samtidig er det solgt flere OBOS-boliger i Oslo i august enn på flere år, så aktiviteten er høy, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS.un tror på et balansert marked med ganske flat prisutvikling utover høsten. Sysselsettingsveksten ser ut til å holde seg høy og det er ventet noe høyere lønnsvekst. Renten kan stige noe, men trolig ikke så mye som Norges Bank har varslet.

- Neste år ligger det an til færre fullførte boliger i Oslo enn snittet det siste tiåret. Samtidig har folketilveksten tatt seg markant opp. Vi må tilbake til 1. halvår i 2014 for å finne høyere folketilvekst enn i 1. halvår i år. Dette kan bidra til høyere prisvekst i Oslo når vi kommer ut i neste år, sier Monsvold

For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 56.102 kroner i august. Dette er 1,1 prosent høyere enn i juli, og 2,4 prosent høyere enn i august 2018.

På landsbasis har prisene for OBOS-tilknyttede boliger steget med 6,2 prosent hittil i år.

I august ble det foretatt 758 eierskifter mot 479 i juli og 793 i august 2018.