<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solgte eiendom til Kygo – nå skal han selge Bergens dyreste

Tom Jørgensen i PrivatMegleren tilbakeviser bud på 60 millioner kroner for Rieber-eiendom. Nå satser han kun på private visninger.

  Publisert 17. jan. 2020 kl. 12.18
  Oppdatert 17. jan. 2020 klokken 13.57
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 447 ord
  THE RIEBER GARDEN: Tilhører Bjarne Rieber, tidligere eier av Rieber & Søn, og ble forsøkt solgt i oktober 2018, uten hell. I mai 2019 ble eiendommen annonsert for første gang, med en prisantydning på 60 millioner kroner. Foto: Tom Berger/FotoCompagniet AS

  – Vi har ikke satt noen ny prisantydning enda. Alle seriøse bud vil bli vurdert. Når eiendommen blir solgt, vil det helt klart være ny prisrekord i Bergen, sier Tom Jørgensen i PrivatMegleren til Finansavisen.

  «The Rieber Garden» som tilhører Bjarne Rieber, tidligere eier av Rieber & Søn, ble forsøkt solgt i oktober 2018, uten hell. I mai 2019 ble eiendommen annonsert for første gang, med en prisantydning på 60 millioner kroner.

  – Den var til salgs i fjor, med kun presentert til 10-15 stykker i det som kalles for gråmarkedet. Det fløy flere inn fra inn- og utland den gang, men den ble ikke solgt, uttalte daværende ansvarlig megler for salget Kenneth Aadland i Proaktiv til Finansavisen i fjor.

  Forespørsel om kjøp

  Da salget uteblir, har Jørgensen i PrivatMegleren, nå overtatt oppdraget etter Aadland, i håp om å få solgt eiendommen på Hordnes i Bergen.

  – Jeg er takknemlig for å få denne muligheten. Arbeidet har allerede startet, og jeg har fått inn en forespørsel om kjøp, men denne er avvist all den tid vi oppfatter budet som lavt sammenlignet med verdien eiendommen representerer, sier Jørgensen.

  Tilbakeviser bud 

  Det er tidligere hevdet at det er kommet bud på cirka 60 millioner kroner på eiendommen. Dette tilbakeviser Jørgensen. Han omtaler det heller som en uformell henvendelse, uten at det den gang ble formalisert i et bud. 

  Ifølge megleren har selger en prisforventning i det øvre sjiktet på boligen, som er den mest kostbare som noen gang er presentert i Bergen.

   Private visninger

  Jørgensen har lang erfaring i det såkalte luksusmarkedet, og har solgt de fleste av de dyreste eneboligene i Bergen de siste årene, i tillegg til byens dyreste leilighet. Han sprengte  selskapets gamle prisrekord da han solgte Hopnesvegen 120 for 41 millioner kroner til musikkgeniet Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo.

  ROMSLIG TOMT: Eiendommen på Hordnes er på rundt 60 mål, fordelt på tre bruksnummer. Foto: Tom Berger/FotoCompagniet AS

  Jørgensen har ikke planer om å legge Rieber-boligen ut på nettstedet Finn med det første.

  – Vi beveger oss i et marked med høy prisklasse og dermed få kjøpere. Jeg har et nettverk av potensielle kjøpere, og satser i fortsettelsen på private visninger og forhandlinger, sier han. 

  Jørgensen presiserer imidlertid at selv boliger med høy prisklasse kan utløse budkamp mellom interessenter.

  60 mål ved fjorden 

  Eiendommen på Hordnes er på rundt 60 mål, fordelt på tre bruksnummer. I tillegg til hovedbygget har eiendommen svømmebasseng, badstu, gartneri, vinkjeller, portnerbolig, egen havn med båtheis, samt park med skulpturer.

  – På tross av at kjøpergruppen blir smalere i dette segmentet, er det likevel et marked i god bevegelse, sier megleren.