<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– En veldig sterk start på året

– I Oslo tror jeg vi fort kan bikke over 3 prosent, kanskje også over 4 prosent for januar, sier DNB Eiendom-sjef Terje Buraas.

Publisert 31. jan. 2020 kl. 18.53
Oppdatert 13. feb. 2020 klokken 14.45
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 479 ord
VENTER PRISHOPP: Januareffekten i boligmarkedet blir sterk også i år, tror flere meglertopper.  Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

– Det har vært en veldig sterk start på året, sier Terje Buraas, adm. direktør i DNB Eiendom. 

Førstkommende onsdag legger bransjeorganisasjonen Eiendom Norge frem prisstatistikk for januar, som tradisjonelt er en sterk måned i boligmarkedet, gjerne omtalt som januareffekten.

I 2019 steg boligprisene 2,7 prosent i januar på landsbasis. Buraas tror man fort vil kunne se enda noe sterkere tall for januar i år. 

– Boligmarkedet er bunnsolid. Ifølge våre tall har det vært enda høyere prisoppnåelse og enda flere solgte objekter i januar i år enn i fjor. Jeg tror vi kan se en prisvekst på opp mot 3 prosent for landet. Og enda litt sterkere i hovedstaden. I Oslo tror jeg vi fort kan bikke over 3 prosent, kanskje også over 4 prosent for januar, sier Buraas. 

Han forteller at det har vært et stort rush av nye bruktobjekter ut i markedet. 

– Det driver prisene. 

– Hva tror du om de neste månedene? 

– Alt tyder på at det kommer flere sterke måneder nå. Første kvartal pleier å være sterkt og alt tyder på at det blir slik i år også. 

STERK JANUAR: Adm. direktør Terje Buraas i DNB Eiendom. Foto: Are Haram

– Overraskende sterkt

Også adm. direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren bekrefter at det har vært en sterk start på boligåret 2020. 

– Det har vært et overraskende sterkt marked i januar, både pris- og volummessig. Særlig fordi det ble solgt mange boliger i 2019. Da kunne man tro at det ville roe seg ned i januar, men i stedet har det vært en pangstart på året. 

Hun forteller at Privatmegleren-kjeden har solgt rundt 15 prosent flere boliger i januar i år enn i fjor på landsbasis og for Oslo er oppgangen i antall solgte på 20 prosent.

JANUAREFFEKT: Grethe W. Meier, adm. direktør i Privatmegleren. Foto: Iván Kverme

– Hva tror du prisstatistikken vil vise til onsdag? 

– Jeg tror på en oppgang på rundt 2,5 prosent for landet og opp mot 3 prosent i Oslo. Og jeg tror vi vil se et sterkt marked også de neste månedene. Det virker som den forutsigbarheten som preger markedet nå gjør at mange vil kjøpe bolig. 

For en måned siden uttalte hun til Finansavisen at hun oppjusterte sine prognoser for boligprisveksten i Oslo. Hun tror man fort kan se en prisvekst på 7 prosent i år, og rundt 20 prosent over de tre neste årene. 

– Starten på året har forsterket denne troen, sier Meier. 

– Full fart

– Vi merker en økende tendens i antall budgivere og antall aktive boligsøkere, det er stor etterspørsel om dagen, sier Krogsveen-sjef Stian Kløfta.

Også han bruker ordet «sterkt» til å beskrive starten på boligåret 2020. 

– Jeg tror vi vil se en oppgang på rundt 3 prosent for januar, med Oslo som den store driveren. Og det sterke markedet vil nok fortsette. Det blir full fart første kvartal, mener han.