<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Jakter 300 millioner for gigantvilla

Hedgefondforvalter Thor Johan Furuholmen (47) vil flytte ut av Norge. Megler Anders Langtind vil ha 300 millioner for giganteiendommen hans på Bygdøy.

Publisert 31. jan. 2020 kl. 20.54
Oppdatert 3. feb. 2020 klokken 10.24
Lesetid: 4 minutter
Artikkellengde er 799 ord
300 MILLIONER: Thor Johan Furuholmen bor i P.T. Mallings vei på Bygdøy. Nå jakter han kjøpere til giganteiendommen. Foto: Iván Kverme

I 2007 bygget Thor Johan Furuholmen palasset i P. T. Mallings vei 26 på Bygdøy i Oslo. En gigantisk luksusbolig på 1.229 kvadratmeter helt i vannkanten, med utsikt mot hele Havnebassenget med Aker Brygge, Bjørvika, Hovedøya, Lindøya, Nakkholmen og Nesoddlandet.

Prisen er selvfølgelig skyhøy. Det antydes at prislappen skal være opp mot 300 millioner kroner. Fra flere hold pekes det på at Anders Langtind i Privatmegleren bistår Furuholmen. Langtind skal ha sondert terrenget for kjøpere av eiendommen. 

Vi vurderer å flytte utenlands. Det handler om livsstil
Thor Johan Furuholmen

En potensiell kjøper bekrefter også at han er tilbudt eiendommen som ligger i første rekke mot vannet, og er blant Bygdøys aller flotteste. Denne henvendelsen skal imidlertid ikke ha kommet fra Langtind direkte, men gjennom en annen megler.

Ytterligere flere peker på at det er gjort henvendelser med tanke på å finne en kjøper.

FLYTTEFOT: Thor Johan Furuholmen har planer om å flytte utenlands med familien, og vurderer salg av kjempeeiendommen på Bygdøy, som sto ferdig for 12 år siden. Foto: Kari Vartdal Riise

– Vurderer å flytte utenlands

Hvis Langtind lykkes, blir det den dyreste privatboligen som har skiftet hender i Norge noen gang. Konkurrentene er Arne Fredly som kjøpte Munkebakken på Lysaker av Kjell Inge Røkke for 255 eller 200 millioner avhengig av hvem av dem man spør, samt Olav Nils Sunde som kjøpte sine 1.200 kvadratmeter øverst, ytterst på Tjuvholmen.

Det handler ikke om skatt. Jeg er veldig fornøyd med norsk beskatning
Thor Johan Furuholmen

Thor Johan Furuholmen forvalter 40.000 kvadratmeter næringseiendom i Oslo. Hjertebarnet er imidlertid Oslo Vinterpark på Tryvann. Ifølge Kapital er han god for 1,3 milliarder kroner.

– Vi vurderer å flytte utenlands. Det handler om livsstil, og jeg tror det er bra for barna å ha bodd utenlands. Vi har bodd i utlandet før også, sier Thor Johan Furuholmen til Finansavisen.

– Det handler ikke om skatt. Jeg er veldig fornøyd med norsk beskatning. Jeg mener det er begrenset hva man tjener på å flytte. Det handler om at vi har lyst til å flytte ut, sier han.

– Det blir store tall

Når det gjelder salget av eiendommen, ønsker ikke Furuholmen å signalisere at eiendommen er lagt ut for salg.

– Det er ikke underskrevet noen oppdragsavtale om salg av boligen.

Finansavisen får referert at det er forlangt fra 200 til 300 millioner kroner for eiendommen. Furuholmen ønsker ikke å kommentere prisen.

– Det blir store tall hvis du ser hva som bygges i nabolaget, sier han.

Å kalle dette en av Bygdøys flotteste eiendommer er en underdrivelse. Det er en av Norges flotteste eiendommer
Anders Langtind

Furuholmen viser til Odd Johnny Winges 1.200 kvadratmeters byggeprosjekt.

– Det er mye støy fra byggingen på nabotomten. Jeg har også vært gjennom en byggeprosess, så det må man tåle. Det er definitivt ikke derfor vi vurder å flytte, sier Furuholmen.

– Hvis du skal flytte ut så må du jo selge boligen for ikke å bli beskattet i Norge, må du ikke?

– Det handler om hva som er ens primærbolig.

Hvis villaen går fra å være bolig til å bli hytte for Furuholmen, skal han argumentere godt overfor skattemyndighetene - selv om barn som går på skole i utlandet vil tale til hans fordel.

Langtind: Verdt 300 mill.

Thor Johan Furuholmens Bygdøy-palass skal ifølge DN ha kostet 120 millioner kroner å oppføre. 

Boligen er moderne med store glassflater og vegger dekket av sort fiberbetong. Den består av to deler der den ene er bygget inn i fjellet, har fire etasjer og panoramautsikt mot fjorden. Det nederste planet har basseng, badstue, vinkjeller og hagestue. Totalt har boligen seks soverom

Arkitekten bak var Bambus arkitekter.

Hvis man skulle satt en pris vil det være pluss/minus 300 millioner
Anders Langtind

– Å kalle dette en av Bygdøys flotteste eiendommer er en underdrivelse. Det er en av Norges flotteste eiendommer, sier eiendomsmegler Anders Langtind.

Han bekrefter at han har vært i kontakt med Furuholmen angående eiendommen, men avviser dog at han har noen skriftlig oppdragsavtale.

– Han har spurt meg om verdianslag etter å ha fått henvendelser på eiendommen.

– Hva mener du den er verdt?

– Sammenlignbare eiendommer er eiendommen til Bjørn Rune Gjelsten samt Arne Fredlys Munkebakken. Hvis man skulle satt en pris vil det være pluss/minus 300 millioner, mener jeg. Naboen har betalt 100 millioner bare for tomten.

– Har du gjort sonderinger med hensikt på å finne kjøpere til eiendommen?

– Jeg har ikke fått beskjed om å gjøre sonderinger, svarer Langtind.

Både Arne Fredly og Bjørn Rune Gjelsten ville sikkert anført at styrken ved deres eiendommer er at de ikke bare har strandlinje, men at de både kommer til med båt og kan bade fra egen eiendom. Mens det er mudret dypt på nabo Winges eiendom, består Furuholmens strandlinje av leire der det er umulig å bade.

SJØLINJE: Eiendommen til Furuholmen strekker seg helt ned til sjøen. Foto: 1881