<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordmann selger Sean Connery-eiendom for 330 millioner

Eieren ville ha 500 millioner kroner, men eiendomsmegler Fredrik Lilloe har tvunget prisen på Sean Connerys gamle Nice-eiendom til 330 millioner kroner.

Publisert 28. mai 2020 kl. 11.46
Oppdatert 31. mai 2020 klokken 08.12
Lesetid: 4 minutter
Artikkellengde er 778 ord
1.000 KVADRATMETER: Sean Connerys gamle eiendom i Nice er til salgs for 30 millioner euro etter at eier egentlig ønsket seg 45 millioner euro. Foto: Knight Frank

– Prisen er ikke galskap. Det er en kombinasjon av hva eier ønsker og hva megler kan overbevise eier om at er fornuftig. Det handler om å utdanne eieren til å velge en fornuftig pris, sier eiendomsmegler Fredrik Lilloe som via Knight Frank eier og driver eiendomsomsetning på Rivieraen mellom Cannes og grensen mot Italia.

På Cap-Ferrat er det ikke uvanlig med priser over 300 millioner, ifølge Lilloe, men i Nice hører det til sjeldenhetene. Kun en håndfull andre eiendommer er på dette nivået.

Eier ville gå ut med en pris på 45 millioner euro, og det tok oss noen måneder å lære dem hva som er fornuftig
Fredrik Lilloe

Sean Connery eide eiendommen tidlig på 2000-tallet. Siden har det vært to eiere. Dagens eier betalte 27 millioner euro for eiendommen tilbake i 2014, men har i senere kjøpt til naboeiendommen med utendørs svømmebasseng, hvilket man bør ha langs Rivieraen.

– Eier ville gå ut med en pris på 45 millioner euro, og det tok oss noen måneder å lære dem hva som er fornuftig. De får kanskje tilbake pengene, men kommer ikke til å tjene på eiendommen, sier Lilloe.

BEDRE TIDER: Nå har aktiviteten tatt seg opp, og vi har nå 20 til 25 prosent høyere aktivitet enn i april-mai i fjor. Og jeg kan si at etterspørselen har doblet seg, sier eiendomsmegler Fredrik Lilloe. Foto: Knight Frank

Doblet etterspørsel

For det har vært lav eller ingen prisøkning på eiendommer på franske rivieraen de seneste fem til åtte årene, ifølge Lilloe.

– Og da samfunnet ble stengt ned som følge av coronaviruset ble det helt stopp i omsetning av eiendom i et par måneder. Men nå har aktiviteten tatt seg opp, og vi har nå 20 til 25 prosent høyere aktivitet enn i april-mai i fjor. Og jeg kan si at etterspørselen har doblet seg selv om mange er nysgjerrige slik at det ikke blir transaksjoner av alt, sier Lilloe.

Mellom 15 og 20 prosent av Lilloes omsetninger er til nordmenn, hvilket skyldes at han er norsk og at han har norske ansatte som jobber mot nordmenn.

Men svak kronekurs har gjort eiendommene 10 prosent dyrere for Ola Nordmann selv om mye av valutasvekkelsen er hentet igjen.

Nice, Sean Connerys gamle eiendom selges for 30 millioner euro <strong>Foto: Knight Frank</strong> (1 / 6)
Nice, Sean Connerys gamle eiendom selges for 30 millioner euro Foto: Knight Frank

– Man kan sette opp finansieringsstrukturer som gjør at kun egenkapitalen er utsatt for valutakursendringene. Et eventuelt tap tar man igjen ved rabatt på eiendommene, sier Lilloe.

Bassenger, vin og trening

Sean Connery-eiendommen på Cap de Nice har fem mål tomt og er på 1.000 kvadratmeter inkludert hovedhus og to gjestehus. Den ligger i fjellsiden høyt hevet over havnen og kystveien, og man går ned på noen minutter.

Eiendommen ligger sydvestvendt med utsikt over Nice-bukten mot flyplassen. Den inneholder åtte soverom og like mange bad. Det er også både innendørsbasseng og utendørs saltvannsbasseng, vinkjeller, treningsrom.

Trenden har snudd fullstendig. Nå er det store eiendommer som gjelder, hvilket ikke var det folk ønsket tidligere da man ønsket kompakte eiendommer
Fredrik Lilloe

– Sean Connery kjøpte eiendommen fordi han er gift med en fra området. Dessuten har han en kamerat som bor rett oppe i gaten, Elton John, som kjøpte sin eiendom tidlig på 2000-tallet. Og dessuten Tina Turner rett rundt hjørnet, men hun solgte for seks–syv år siden. Connery har imidlertid siden kjøpt en eiendom på Cap Martin, som er den andre «capen» nærmere den italienske grensen.

Stort er blitt trendy

– Når man går ut med en pris på 30 millioner euro er det en makspris slik man alltid går ut med i luksussegmentet. Så får man budene inn under, sier Lilloe.

Nå tror han likevel at interessen vil bli god fordi interessen for store eiendommer har blomstret kraftig opp.

– Trenden har snudd fullstendig. Nå er det store eiendommer som gjelder, hvilket ikke var det folk ønsket tidligere da man ønsket kompakte eiendommer. Nå ønsker man frukthage, olivenlund, god plass og lang vei til naboen.

– Jeg tror det har sammenheng med coronaviruset. Vi har sett at mange har kommet nedover og isolert seg her. Spesielt fra England, sier Lilloe.

Gjennom Knight Frank-systemet får han rapporter som går i samme retning.

– Prisene går opp på store eiendommer, mens leilighetsprisene i storbyene kanskje går ned. I California har vi nå tre–fire kjøpere på eiendommer over 10 millioner dollar. Det var det aldri tidligere. Det samme gjelder kontorene i Paris. Det virker som det er en trend at folk ønsker mindre leiligheter i byene og større steder utenfor, sier Lilloe.