<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fotballproff fintet ut hotellkonge

Kun en uke etter at fotballspiller Stefan Strandberg kuppet Asmund Haares penthouseleilighet på Aker Brygge for 38 millioner fikk han bud på 45. Og takket nei.

  Publisert 24. aug. 2020 kl. 13.23
  Oppdatert 26. aug. 2020 klokken 11.16
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 417 ord
  KJEMPEKJØP: Stefan Strandberg var ikke interessert i å selge penthouseleiligheten som hadde kostet ham 38 millioner for 45 millioner en uke senere. Strandberg ville ha 50 millioner. Foto: NTB Scanpix

  Gjorde Asmund Haare en kjempetabbe da han nærmest hoppet på det første og beste budet han fikk på penthouseleiligheten på Aker Brygge? Haare la ut leiligheten med en prislapp på 40 millioner kroner, men allerede samme dag aksepterte han et bud på 38 millioner.

  Haare hadde da fortalt DN at han ville selge fordi eiendomsmarkedet var bra, og samme kveld opplyste megler Trond Nordahl Amundsen i Privatmegleren at leiligheten var solgt. 

  DN gjorde et nummer av at den var solgt på dagen, konkluderte med at det tydet på at leiligheten «gikk greit over 40 millioner».

  Bud på 45 mill.

  Men det gjorde den ikke. Finansavisen kunne fortelle at kjøperen var fotballspilleren Stefan Strandberg, og at han hadde klarte å tyne ut en rabatt på 2 millioner kroner fra Haare. Nå tyder mye på at fotballspilleren Strandberg gjorde en langt bedre forretning enn hotellkonge Haare.

  HASTVERK BLE LASTVERK: Asmund Haare kunne fått langt mer for penthouseleiligheten på Aker Brygge hadde han ikke hastesolgt det med rabatt til Stefan Strandberg. Foto: Iván Kverme

  Fortsatt er ikke leiligheten skjøtet over på Strandberg, men bare rundt en uke etter at Strandberg kjøpte leiligheten fikk han et kjempebud på leiligheten. 

  Finansavisen er informert om at en kjøper har bydd 45 millioner kroner for Strandbergs leilighet. Fotballspilleren har imidlertid valgt å takke nei til tilbudet.

  STORSLAGENT: Penthouseleiligheten er på 341 kvadratmeter. Foto: Privatmegleren

  Strandberg krevde 50

  Kilder opplyser til Finansavisen at Strandberg har krevd 50 millioner kroner for at han skal akseptere å selge penthouseleiligheten. Da vi kontaktet Strandberg om budet på 45 millioner kroner, avslaget, og motbudet på 50 millioner kroner, svarte Strandberg følgende på en tekstmelding:

  «Hei! Dette begynner å bli litt vel privat. Jeg har ingen intensjoner om å selge».

  Selve leiligheten var opprinnelig tre leiligheter som ble slått sammen til én leilighet på 341 kvadratmeter.

  HØYT NIVÅ: Kvaliteten på Stefan Strandbergs leilighet betegnes som helt spesiell. Foto: Privatmegleren

  «Fantastisk leilighet»

  «Det er en fantastisk leilighet. Den har alt jeg har sett etter. Jeg har vært på utkikk etter leilighet en stund, og denne tikket de boksene jeg så etter. Heldigvis fikk jeg i land en deal», uttalte Strandberg til Finansavisen i forbindelse med kjøpet.

  Strandberg har ti landskamper for Norge, hvorav den siste mot Romania i fjor sommer. Mest kjent er han kanskje for sin slående likhet med Lionel Messi, men selv om han ikke har tjent like mye penger, har også Strandberg skuffet godt inn som utenlandsproff. 

  Da hadde han vært fire år i russiske Krasnodar med en kontrakt verdt 70 millioner. Det seneste året har han hatt en ettårsavtale med Trapani Calcio på nivå to i Italia.