<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Angelil kjøper beskjeden nabohytte til 18 millioner

Familien Angelil måtte betale blodpris for privatliv på feriestedet på Nøtterøy. 

  Publisert 11. sep. 2020 kl. 14.58
  Oppdatert 11. sep. 2020 klokken 19.51
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 335 ord
  PRIVATLIV: Dette er familien Angelils hytte. Nabohytta de nå har kjøpt ligger like i bakkant ved trærne i bakgrunnen – ganske tett på Angelils feriested. Bildet er fra 2006 og hytta er vesentlig pusset opp siden den gang.  Foto: Jacob Trumpy

  Morten Angelil har feriert på Nøtterøy i en årrekke. Hytteeiendommen er vestvendt, har kritthvit strand, og både båt- og badebrygge. Men det er én ting som mangler: Privatliv.

  Nabohytta som sjenerer er ikke av nevneverdig størrelse med sine 115 kvadratmeter, og tomten er ifølge offentlige registre på i underkant av 0,6 mål. Problemet er at den ligger kloss inntil feriestedet til familien Angelil.

  Angelil og kona Birgitte Feginn måtte grave dypt i lommene for å overta hytta fra den 84 år gamle Bodil Haugan fra Tønsberg.  Prisen for litt mer privatliv: 18 millioner kroner. 

  Lite for pengene

  Til sammenligning er det nesten like mye som Kjell Inge Røkkes sønn Kristian Monsen Røkke ga for sin hytteperle i Mandal i forrige uke. Røkkes hytte har imidlertid 135 kvadratmeter bruksareal, fire soverom og en tomt på 8,3 mål.

  Birgitte Feginn Angelil står som kjøper av hytta på Nøtterøy, men hun er taus om handelen på Nøtterøy.

  – Der er alle parter blitt enige om å ikke si noe, men jeg skjønner jo at det kan bli skrevet om, sier hun til lokalavisen Øyene, som først omtalte saken.

  Heller ikke selger Haugan kommenterer overdragelsen, men kan smile etter hun innkasserer tosifret millionbeløp for eiendommen på Nøtterøys vestside.

  Ingen planer

  I en e-post til Finansavisen skriver Morten Angelil at han har kjøpt tre gårds- og bruksnummer av Haugan. Det er disse tre eiendommene som skal slås sammen. Eiendommen som har vært i familien i en årrekke skal forbli som den er.

  Angelil har imidlertid ingen klar idé om hva planene for eiendommen er. 

  «Akkurat nå vet vi ikke hva vi skal gjøre. Vi skal i møte med kommunen er for å finne ut hva som er mulig», skriver Angelil i e-posten.

  Angelil skal allerede være i dialog med kommunen der det opplyses at riving og oppføring av ny hytte på samme størrelse er aktuelt. På ønskelisten står også en sammenslåing av de to eiendommene, ny kloakkløsning og pleie av noen eiketrær.