<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tyr til Norges kraftigste priskutt på 35 millioner

Investor Hans Preben Mehren kutter prisen med 35 millioner i Holmenkollen.

  Publisert 15. sep. 2020 kl. 12.59
  Oppdatert 17. sep. 2020 klokken 06.11
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 732 ord
  KRAFTIG KUTT: Investor Hans Preben Mehren prøver på ny å selge eiendommen i Holmenkollen. Foto: Fotograf Ørnelund AS v/ Lasse Lerdahl

  Hans Preben Mehren, og eiendomsmegler Michelle Krefting i Sem & Johnsen, har ønsket 120 millioner kroner for Mehrens eiendom i Voksenkollveien 6 i Oslo. Så mye vil ingen betale, og nå kuttes prisen kraftig.

  – I en innledende fase har vi for denne eiendommen hatt et relativt vidt prisperspektiv. Når vi nå har lagt eiendommen ut i markedet har vi valgt å gå ut i nedre spekter av selgers forventning, sier partner og eiendomsmegler Michelle Krefting i Sem & Johnsen til Finansavisen.

  Priskutt på 35 mill.

  I august skrev Finansavisen om investor Hans Preben Mehren som forsøkte å selge en av Norges dyreste eiendommer for over 100 millioner kroner. Eiendomsmegler Krefting indikerte da at prisen lå på et nivå over 100 millioner kroner.

  – Vi er allerede i dialog med flere potensielle kjøpere, uttalte hun.

  Men kjøperne uteble, og var ikke villige til å strekke seg til 120 millioner kroner, som etter det Finansavisen erfarer var prislappen på eiendommen.

  Nå er Voksentunet til salgs igjen – riktignok for en betydelig lavere pris. Etter det som kan omtales som landets kraftigste priskutt, på hele 35 millioner kroner, er prisantydningen nå satt til 85 millioner kroner.

  – Vi jobber med potensielle interessenter og er i flere spennende prosesser som kan lede til et salg, sier Krefting.

  Hovedhuset er på 436 kvadratmeter, portnerbolig og historisk tunbebyggelse med bygg fra ulike tidsepoker; 1600-1800-tallet. Byggene er gjenreist med god nøyaktighet, jevnlig vedlikeholdt siste 50 år og er således i god teknisk stand, heter det i annonsen.

  Primærrom er på 541 kvadratmeter, mens bruksarealet står oppført til 990 kvadratmeter. Tomten på hele 12,9 mål.

  Mehren prøvde ifølge VG å selge eiendommen allerede i 2004, uten hell.

  ROMSLIG: Hovedhuset på Voksentunet er på 436 kvadratmeter. Foto: Fotograf Ørnelund AS v/ Lasse Lerdahl

  Kuttet 15-20 mill.

  Hans Preben Mehren er ikke den eneste som sliter med å selge eventyrlige eiendommer i tidligere så attraktive Holmenkollen. Etter nikkersmoten omsider har lagt seg etter Lillehammer-OL har også interessen for markaslottene dempet seg.

  Tor Lillemoen har i over to år forsøkt å selge sitt eventyrslott i Voksenkollveien 2, med panoramautsikt over Holmenkollanleggene, byen og fjorden. Eiendommen ligger bare et par gode steinkast fra Stein Erik Hagens eiendom i Voksenkollveien 14, som Hagen betalte 33 millioner kroner for i 1992.

  Lillemoen ønsket seg formidable 85 millioner kroner for eiendommen – da med Sem & Johnsen-megler Jan Fredrik Bonde som våpendrager, men mangel på suksess i markedet har gjort at han nå skal ha prisforventninger på rundt 65 til 70 millioner kroner.

  PRISKUTT: Tor Lillemoens eiendom i Voksenkollveien 2AB skal selges har vært til salgs for 85 millioner, men nå er prisforventningene kuttet til 65-70 millioner. Foto: Eivind Yggeseth

  Da får man en eiendom med 6,3 mål tomt og samlet bygningsmasse på rundt 1.000 kvadratmeter, hvorav nettoarealet er knappe 800.

  Bakke kuttet 10 mill.

  På samme tidspunkt forsøkte Cæsar-skaper Lars Espen Mefoumane Bakke å selge sin eiendom helt øverst i Voksenkollveien, nærmere bestemt nummer 57E. Eiendommen var tidligere eiet av Atle Brynestad og Linn Stokke.

  PRISKUTT: Lars Espen Bakkes villa i Voksenkollveien 57E skulle selges for 65 millioner, men nå er prisen kuttet til 55 millioner. Foto: Eivind Yggeseth

  Kjendisparet forsøkte selv å selge for 45 millioner, men lyktes kun med å få 33 millioner tilbake i 2011. Bakke la ut sin eiendom for 65 millioner kroner, men har siden kuttet prisen til både 57 og 55 millioner kroner.

  Eiendommen er på 1.100 kvadratmeter med 4 mål tomt og egen tennisbane.

  85 mill. ved Wyller

  Drar man virkelig langt fra Oslo sentrum – helt til Rødkleivfaret 2 ved Lillevann – ligger også en giganteiendom som lenge har vært forsøkt solgt. Da er vi så godt som inne på Tryvannshøgda med Wyllerløypa og Oslo Vinterpark som nærmeste nabo i nord.

  BYGGET PALASS: Danske Tom Buhl kjøpte tomten i Rødkleivfaret for 6,2 millioner kroner og bygget 700 kvadratmeter. Foto: 1881

  Danske Tom Buhl kjøpte eiendommen for 6,2 millioner i 2009 og har siden bygget et palass på 700 kvadratmeter. Buhl har lenge hatt eiendommen for salg uten å annonsere den i det offentlige markedet. Prislappen her står imidlertid ikke tilbake for noen av de andre eiendommene helt øverst i Holmenkollen, men Peter Gustav Björklund i Nordvik sliter med å målbinde kjøperne.

  Buhl har vært ute med en prislapp på 85 millioner kroner på eiendommen som har tomt på 9,3 mål og ligger på tuppen av Voksenåsen med storslagen utsikt over Bogstadvannet, Bærumsmarka og inn Sørkedalen.