<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nicolai Tangen ett skritt nærmere 100-millionersleiligheten

Oljefondsjefen Nicolai Tangen rykker nærmere kjempeleiligheten til Lars Staff i Kruses gate. For nå har Staff kjøpt ny bolig.

Publisert 15. okt. 2020
Oppdatert 17. okt. 2020
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 491 ord
Business for Peace Summit 2016: Nicolai Tangen. Foto: Iván Kverme Foto: Iván Kverme

Nicolai Tangen har vært på minst tre visninger i Lars Staffs toppleilighet i Kruses gate 11 på Frogner i Oslo. Staff og kona kjøpte leiligheten for 36,5 millioner og skal ha pusset den opp for rundt 25 millioner.

Finansavisen skrev allerede for et år siden at luksusmegler Camilla Sem hadde hatt flere visninger på leiligheten som hadde fått en prislapp på 100 millioner kroner. 

Mandag skrev Finansavisen at Nicolai Tangen hadde vært observert tre ganger på visninger i leiligheten, men Tangen nektet for at det var inngått avtale om kjøp.

360 GRADERS UTSIKT: Hele toppetasjen i Kruses gate 11 kan være i ferd med å bli Nicolai Tangens nye bolig. Bildet er tatt fra oppussingsprosessen. Foto: Privat

Kjøpte ny bolig

Nå kan Tangens kjøp av kjempeleiligheten være ett skritt nærmere. For Lars og Monica Staff har nå kjøpt en ny bolig. Dermed er alt duket for at oljefondsjefen skal kunne flytte inn i den drøyt 320 kvadratmeter store toppleiligheten med 360 graders utsikt.

Foreløpig er det imidlertid ikke gjort grep som knytter leiligheten til Tangen. Normalt legger eiendomsmegler inn en urådighetserklæring, men i dette tilfellet har Carl Erik Krefting allerede en urådighet slik at det nytter ikke å legge inn en ny på toppen før den gamle er slettet.

SELGER I KRUSES GATE: Lars Staff har kjøpt Solheimgata 12 for 28 millioner. Foto: Finansavisen

«Det blir sikkert masse bråk», sa Nicolai Tangen til VG fredag om sitt forestående boligkjøp i Oslo, og Kruses gate 11 er kjent som et vepsebol selv om Tangen trolig siktet til at det ville bli reagert på at han ville betale en høy pris.

Må ned i pris?

Om Tangen virkelig betaler 100 millioner for Staff-leiligheten er dog ikke sikkert. Når ingen andre vil betale summen, er han trolig smart nok til ikke å gjøre det. Trolig må Staff et lite stykke under 100, mens den er pantsatt for over 100.

Spørsmålet er om Nicolai Tangen betaler Nordens høyeste kvadratmeterpris. Den rekorden har i dag John Chr. Brynhildsen solgte en leilighet på 157 kvadratmeter i Gimle terrasse for 45 millioner kroner, tilsvarende 287.000 kroner pr. kvadratmeter til Jon Melhus. Lars Staff må over 92 millioner kroner for å slå den rekorden, men selv det kan holde hardt. 

Staff-paret har kjøpt boligflipper Ståle Elstads rekkehus, eller funkisperle som eiendommen er blitt markedsført som. Adressen er Solheimgata 12 i Oslo - også det et sted for hissigpropper da det var i boligen i motsatt ende av rekkehuset at det mye omtalte slagsmålet mellom Einar J. Greve og Christian Eidem fant sted.

Ståle Elstad kjøpte boligen i 2019 etter heftige priskutt fra en utropspris på 25 millioner ned til Elstad fikk tilslaget for 20,25 millioner.

Deretter pusset han den opp for et betydelig beløp, og la den ut for 29,9 millioner i vår. Da kjøperne ikke dukket opp skrudde han opp prisen til 32 millioner. Ei heller det lyktes. 

Staff-paret har nå kjøpt boligen på 230 kvadratmeter for 28 millioner.