<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bjørgen blar opp 16 mill. i Kollen

Marit Bjørgen betalte i 2013 7,5 millioner for en bolig rett ved kunstsnøløypa i Kollen. 6 VM-gull og 2 OL-gull senere satser hun mer enn det dobbelte på Christian Ringnes-bolig.

Publisert 4. nov. 2020 kl. 10.47
Oppdatert 6. nov. 2020 klokken 07.10
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 478 ord
MER PLASS: Marit Bjørgen øker boligstørrelsen med 60 prosent i samme vei som hun allerede bor. Foto: Eivind Yggeseth

Det er lenge siden Holmenkollen var hovedstadens mest attraktive boligstrøk. Men for skiløpere kan man ikke finne et bedre sted å investere i bolig. Det vet Marit Bjørgen etter at hun og mannen Fred Børre Lundberg kjøpte en 163 kvadratmeter stor villa i Thorleif Haugs vei 49 tilbake i 2013. Prislappen var 7,5 millioner.

Nå mer enn dobler paret innsatsen. Bjørgen og Lundberg holder seg til Thorleif Haugs vei, denne gangen er nummeret 4G, og duoen punger ut 15,8 millioner kroner for eiendommen som er på solide 259 kvadratmeter. Dermed har familien på fire nok plass å boltre seg på, og med skogen og kunstsnøløypa i Holmenkollen som nesten nærmeste nabo.

Bak boligprosjektet sto Christian Ringnes, men boligene ligger så tett, og naboene skal ha blitt så gode venner at prosjektet etterhvert har gått under navnet «Lyckliga gatan».

Thorleif Haugs vei 4G, Marit Bjørgen. Foto: Oh-Shots <strong>Foto: Oh-Shots</strong> (1 / 8)
Thorleif Haugs vei 4G, Marit Bjørgen. Foto: Oh-Shots Foto: Oh-Shots

Flere priskutt

Selger av boligen er Tom Solvang og Caroline Krohn. De kjøpte eiendommen for 15,4 millioner i fjor sommer, men ville ha 16,5 millioner da de la den ut for salg i sommer. Det ble ikke så lett å tjene én million.

For i september måtte prisen kuttes - dog bare til 16,3 millioner uten at det ga suksess. Først da prisen ble dumpet til 15,9 millioner i oktober ble det økt interesse. Bjørgen fikk tilslaget for 15,8 millioner - 700.000 under opprinnelig prisantydning.

Da eiendommen ble markedsført ble det trukket frem fin utsikt, Kvänum-kjøkken og to garasjeplasser samt sportsbod i felles underjordisk garasjeanlegg. Eksklusiv komfyr og flott vinskap ble også trukket frem.

Det kan komme godt med selv om Bjørgen i år har tatt frem rulleskiene oftere enn tidligere i det hun har gått inn i langløpslaget Team Ragde som eiendomskongen Edgar Haugen står bak sammen med Anders og Jørgen Aukland.

Kloss inntil naboen

Eiendommen er på nesten to mål, men boligen er oppført helt oppe i et smalt hjørne av tomten nærmest vegg i vegg med nærmeste nabo.

Direkte utgang fra kjellerstue til hage og tett på natur og turmuligheter var salgsargumentene til Sem & Johnsen-megler Christian Aamodt. Like stor vekt la han ikke på at Bjørgens uteplass er kloss inntil naboens, så skiparet får satse på godt naboskap.

Mer interessant for Bjørgen kan være mulig praktikantdel i boligen.

Eneboligen ligger kun 150 unna boligen skiparet eier i dag - også litt lenger unna kunstsnøløypa i Kollen selv om 350 meter bør være fint innen rekkevidde.

Bjørgens gode venninne Therese Johaug holder også hus i Holmenkollen, dog mye lenger ned i veien. Hun betalte i 2017 18,8 millioner for en eiendom i Holmenkollveien 97B, nedenfor Besserud T-banestasjon.