<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norges sterkeste boligmarkeder

Eiendom Norge-rapporter viser store regionale forskjeller i boligprisene.

    Publisert 15. jan. 2021 kl. 10.15
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 304 ord
    NORGES STERKESTE BOLIGMARKED: Kragerø var boligområdet med sterkest boligprisvekst i 2020, viser rapporter fra Eiendom Norge. Foto: Dreamstime

    Eiendom Norge har i dag sluppet sine syv regionsrapporter for fjerde kvartal 2020, og disse viser store regionale forskjeller i boligprisene.

    – Det er normalt at boligprisene synker i fjerde kvartal. Dette har også skjedd i 2020, for eksempel, på Sør- og Vestlandet utenom Bergen, mens vi ser en unormalt sterk vekst for fjerde kvartal å være i Oslo og på Østlandet, sier Eiendom Norge-direktør Henning Lauridsen ifølge en pressemelding.

    – Et annerledes år

    Regionsrapportene har oversikt over boligprisutviklingen i bydeler i de store byene og mange norske kommuner, og de syv ulike rapportene dekker Viken m/Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark, Agder og Rogaland, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge.

    Sterkest prisutvikling i fjerde kvartal hadde Kragerø med 3,4 prosent oppgang, mens Lindesnes var svakest med 3,2 prosent nedgang.

    – Det har vært et annerledes år i boligmarkedet i 2020, og vi har hovedsakelig grunnet lave renter fått en sterk oppgang i boligprisene over landet i 2020. Sterkest utvikling i 2020 hadde Kragerø med en 4-kvartalsvekst på 19,0 prosent. Svakest utvikling hadde Hammerfest med en 4-kvartalsvekst på 0,1 prosent, sier Lauridsen.

    – Prisene er for lave

    Han gjentar at rapporten illustrerer de store forskjellene i boligprisnivå i Norge. 

    – Og med høye byggekostnader over hele landet illustrerer rapporten de utfordringene Norge har på tilbudssiden i boligmarkedet. I svært mange områder er boligprisene for lave målt mot nybyggprisene, og spesielt nybyggsprisene for leiligheter, som FNs bærekraftsmål legger opp til at vi skal bygge mer av, sier Eiendom Norge-direktøren.

    – Skal Norge kunne bygge de estimerte 300.000 nye boliger på 2020-tallet må myndighetene og boligbyggerne jage kostnadsdriverne for byggekostnadene, legger han til.

    De sterkeste boligområdene i 2020

    1. Kragerø: 19,0 prosent.
    2. Bydel Gamle Oslo, Oslo: 11,4 prosent.
    3. Halden: 11,2 prosent.
    4. Lier: 11,1 prosent.
    5. Bydel Grünerløkka, Oslo: 11,0 prosent.
    6. Bydel Sagene, Oslo: 11,0 prosent.
    7. Bydel St. Hanshaugen, Oslo: 10,7 prosent.
    8. Sandefjord: 10,4 prosent.
    9. Bydel Frogner, Oslo: 10,4 prosent.
    10. Bydel Bjerke, Oslo: 10,1 prosent.