<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trygve Hegnar: – Folk vil søke andre markeder

Trygve Hegnar tror det kan bli noen måneder til med fall for boligprisene i Oslo, som var ett av temaene i onsdagens nyhetssending.

  Publisert 4. juni 2021 kl. 12.13
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 168 ord
  Hegnar om prispresset i Oslo: – Folk vil søke andre markeder
  03.06.2021

  Denne uken kom det nye boligpristall som viste en nasjonal prisvekst på 1,0 prosent i mai. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene opp 0,6 prosent, ifølge Eiendom Norge. Boligprisene er nå 11,3 prosent høyere enn for ett år siden.

  I Oslo falt prisene imidlertid for tredje måned på rad – med en nedgang på 0,6 prosent i mai. Siden mars har boligprisene i hovedstaden nå falt 2,4 prosent.

  – Prispresset i Oslo er stort. Prisveksten har vært veldig høy, sier Trygve Hegnar.

  Han tror prisene i hovedstaden kan fortsette å falle i noen måneder til.

  – Folk vil søke andre markeder. De vil heller sitte i bil i 20 minutter, og kjøpe en bolig og få den 5 millioner billigere, enn å lete etter noe nytt i Oslo.

  Mens Oslo-prisene har falt de seneste månedene, har de nasjonale prisene gått opp 2,5 prosent siden mars. Størst prisvekst har det vært i byer som ligger noe mer enn 20 minutters kjøring fra hovedstaden.

  Se hele gårsdagens nyhetssending under:

  Økonominyhetene 2021-06-03 at 13:23