<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Boligkongens hus selges for 70 mill.

Murmester Trygve Brudevold bygget flere tusen boliger på Østlandet. Nå skal boligkongens egen bolig selges. Tom Johnsen mener verdien er 70 millioner.

Publisert 10. nov. 2021 kl. 09.23
Oppdatert 12. nov. 2021 klokken 07.40
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 405 ord
ALDERSREKORD? Trygve Brudevold rakk å fylle 100 år. Nå skal boligkongens privathus selges for 70 millioner. Da får man med naboeiendommen til en verdi av 20 millioner på kjøpet. Foto: Zovenfra

Trygve Brudevold beskrives av Wikipedia som norsk bobkjører fra Oslo-OL i 1952 og Cortina-OL fire år senere. Men intet mer, før han gikk bort i august i år etter å ha passert 100 år.

Brudevold var imidlertid mer kjent som eiendomsutvikler. Han bygget flere tusen boliger gjennom storhetstiden på 1970- og 80-tallet.

– Brudevold var bestevenn med Olav Thon. Som entreprenør sto han blant annet bak de gule teglsteinsbyggene i Fritjof Nansens vei ved Frognerparken, et stort prosjekt i Skogfaret og Brattlikollen. Han var med på byutvikling i sin karriere, sier eiendomsmegler Tom Johnsen.

50 + 20 millioner

Nå skal boligkongens egen eiendom i Holmenkollen selges, og da snakker vi selvfølgelig ikke om en toroms, men et lite palass i Holmenkollen med solide 2,7 mål tomt. Men ikke bare det, for Brudevold hadde i tillegg kjøpt naboeiendommen, så totalt snakker vi om nærmere 5 mål. Alt selges med en prislapp på 70 millioner.

Tom Johnsen har fått jobben med å selge eiendommen i Nils Collett Vogts vei 50, med naboeiendommen i nummer 48. Han har priset hovedeiendommen til 50 millioner og tilleggseiendommen til 20 millioner.

GÅR HØYT UT: Eiendomsmegler Tom Johnsen mener han har den beste eiendommen på vestsiden av Holmenkollen for salg. Her sammen med Camilla Sem. Foto: Eivind Yggeseth

Blankpolert treningsstudio

Eiendommen ligger i den sydvestvendt skråningen ovenfor Bogstad camping, vest for Holmenkollanlegget.

– Det er den flotteste eiendommen i området - et innholdsrikt og herskapelig tun med vakre fasader, elegant standard, utsikt mot fjorden og god smak, skryter Johnsen.

– Eiendommene selges samlet eller separat.

Brudevolds fascinasjon for daglige treningsøkter preger også eiendommen, som har stort treningsstudio i kjelleren. Standarden var så viktig for Brudevold at han sørget for at husholdersken passet på å blankpolere alle manualene på daglig basis.

STORT FOTAVTRYKK: Hovedhuset er på 759 kvadratmeter pluss garasjehus og gjestehus. Til venstre på bildet er naboeiendommen, som har garasje i hovedetasjen, leilighet i kjelleren, og kontor på toppen. Foto: Zovenfra

Egen garasjeeiendom

I tillegg til hovedhuset på 759 kvadratmeter har eiendommen egen garasjefløy på 68 kvadratmeter med plass til tre biler, samt et gjestehus på 74 kvadratmeter. Totalt er hovedeiendommen på 833 kvadratmeter.

Hovedhuset er som seg hør og bør oppført i mur, og er fra 1998. Den tilstøtende eiendommen er på 2,1 mål. Brudevold rev huset som opprinnelig sto på eiendommen, og bygget i 2003 et garasjebygg med leilighet i underetasjen, samt overetasjen, men denne brukte Brudevold som kontor.

– Eiendommene er flate og fine uten skråning, som det er mye av på vestsiden av Holmenkollen, sier Johnsen.