<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Kjendispar må rive båthus og brygge

Det er duket for rive-dugnad i Malmøya-nabolaget etter at "Skal vi danse"-paret og naboene fikk påbud om å fjerne brygger og bygninger av Statsforvalteren.

Publisert 25. mars 2022 kl. 15.12
Oppdatert 25. mars 2022 klokken 15.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
RIVE-DUGNAD MED NABOENE: "Skal vi danse"-paret Helene Olafsen og Jørgen Nilsen må kvitte seg med brygge og båthus, men har håp om å beholde andre bygninger på strandeiendommen de kjøpte på Malmøye i 2019. Foto: TV 2

Helene Olafsen (32) og Jørgen Nilsen (32) kjøpte tomannsboligen på Malmøya sommeren 2019, og med på kjøpet fulgte ulovlige bygg i strandsonen som paret nå er pålagt å rive. 

Det er likevel håp om å få beholde noen bygninger, dersom paret sender inn nye byggesøknader, skriver VG fredag.

– Vi kom til at plattingen på stedet på 80-tallet ikke var ulovlig, men var enig med kommunen i at alle andre tiltak var ulovlige. Kommunen har imidlertid signalisert at ett av badehusene som er oppført og en brygge vil kunne godkjennes dersom det søkes, skriver seksjonssjef Odd Meldal hos Statsforvalteren i Oslo og Viken i en e-post til VG.

Svindyre bøter

I oktober i fjor fikk kjendisparet pålegg om riving av brygge og bygninger. Klager førte ikke frem, og Plan- og bygningsetaten har nå slått fast at forholdene er ulovlige og tvangsmulktene satt til 20.000 kroner for hvert forhold. 

Strandsonebråket inkluderer også kjendisparets nærmeste nabo på Malmøya. Det er dermed duket for vårdugnad på strandeiendommen.  

– De må samarbeide med naboen. Plattingen må reduseres, de mister ett båthus og en brygge. Men de er tross alt glade for det de kan få beholde, sier parets advokat, Ingeborg Sæveraas i advokatfirmaet Lønnum DA, til VG.