<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Prisrekord i Bjørvika

Oslo S. Utvikling fikk nesten 290.000 kroner pr. kvadratmeter for Vannkunsten-leilighet etter heftige budrunder. 

    Publisert 28. mars 2022 kl. 13.45
    Oppdatert 30. mars 2022 klokken 11.13
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 453 ord
    ALT REVET BORT: Den største leiligheten på 148 kvadratmeter gikk til listepris på 37,5 millioner kroner, mens det ble budrunder på 44 av de 56 leilighetene i Vannkunsten Syd (rødlige bygg). Illustrasjon: 3 D Estate /OSU

    – Interessen for de 56 leilighetene i dette salgstrinnet har vært helt unik. Alle ble solgt i forrige uke, og det ble lange og krevende budrunder med opp til ti budgivere på flere av leilighetene, sier Karl Jon Sørli, prosjektsjef i Oslo S. Utvikling (OSU).  

    UNIK INTERESSE: Prosjektsjef Karl Jon Sørli i OSU. Foto: Ivan Kverme

    Det ble budrunder på 44 av 56 leiligheter, alle av varierende størrelse og prisklasse, mens 12 av leilighetene gikk til listepris. 

    Totalt kom det inn 110 bud på de 56 leilighetene. 

    Listeprisen for leilighetene, som er fra 45 kvadratmeter til 148 kvadratmeter, lå fra 130.000-250.000 kroner pr. kvadratmeter. 

    Rekord i Bjørvika 

    OSU ønsker ikke å gå ut med hvor mye de enkelte leilighetene ble bydd opp.

    – Vi kan si at kvadratmeterprisen endte opp mot 290.0000 kroner for leiligheten som det ble mest rift om. Denne har en helt unik beliggenhet med utsikt og sol, sier Sørli. 

    –Dette er den høyeste kvadratmeterprisen vi har omsatt for i Bjørvika noen gang. Det er nok bare unntaksvis omsatt leiligheter i Oslo til høyere kvadratmeterpris enn dette, sier  eiendomsmegler Per Henrik Rolfsen i Røisland & Co.

    SJELDEN HØY KVADRATMETERPRIS: Per Henrik Rolfsen, eiendomsmegler i Røisland & Co. Foto: Stig Jarnes

    Flere av leilighetene gikk for over 200.000 kroner pr. kvadratmeter. 

    Den største og mest kostbare leiligheten på 148 kvadratmeter ble solgt uten budrunde og for listeprisen på 37,5 millioner kroner. Det tilsvarer en kvadratmeterpris på 250.000 kroner. 

    Stor spredning i størrelse

    I tillegg til leiligheten på 148 kvadratmeter, er to leiligheter på 130 kvadratmeter og 53 leiligheter på mellom 45 og 115 kvadratmeter. 

    – Vi har truffet markedet godt og har fått et tydelig signal om at det lønner seg å utvikle kvalitetsprosjekter med et stort spenn i stil og størrelse på leiligheter. Kjøperne er stort sett fra Oslo og vil bo i leilighetene selv. Aldersspennet ligger fra 30-60 år, sier Sørli.

    – Mange av kjøperne bor allerede i Bjørvika og det er et ytterst fåtall selskaper som har kjøpt, legger Rolfsen til. 

    Mer ut i markedet

    Vannkunsten Syd-prosjektet består av fem bygg.  OSU skal også legge ut for salg 35 leiligheter i de to gjenværende byggene. 

    – Vi har ennå ikke bestemt oss for når vi skal legge ut disse for salg, sier Sørli. 

    Innflyttingen i Vannkunsten Syd er planlagt til første halvår 2025. OSU har ytterligere to boligprosjekter i Bjørvika som er i tidlig fase og ikke i markedet. Selskapet skal være ferdig med sine prosjekter i Bjørvika i 2027. 

    Oslo S. Utvikling (OSU).

     
    • Utvikler både bolig- og næringsbygg og står bak 380.000 kvadratmeter av det totale utbyggingsvolumet i Bjørvika.
    • Har så langt bygget cirka 1.000 boliger av totalt 1.900 boliger, i tillegg til bygulvslokaler og offentlige byrom.
    • Eies av Entra og Linstow etter at statlige Bane NOR Eiendom solgte seg ut i fjor.