<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pusset opp for godt over 40, vil ha 42,5 mill

Luksusleiligheten kan bli Trondheims dyreste bruktbolig noensinne, men salget lar vente på seg. Noen fortjeneste blir det heller ikke.

Publisert 19. juli 2022
Oppdatert 21. juli 2022
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 696 ord
TRONDHEIMS DYRESTE: Selges toppleiligheten i Port Arthur 9A til prisforlangende, vil det være ny prisrekord. Foto: Stian Hatling

Adm. direktør i investeringsselskapet Kverva, Thomas Johan Jessen, kan sette ny prisrekord i trønderhovedstaden når han selger luksusleiligheten sin på Bakklandet.

– Det er tidlig i prosessen ennå, sa daglig leder og partner Peder Benum i Privatmegleren Benum & Johansen til Finansavisen i fjor sommer, da toppleiligheten hadde ligget ute i et par uker.

IKKE STRESSET: Ansvarlig megler for salget, Peder Benum i Privatmegleren Benum & Johansen lar seg ikke stresse over den lange liggetiden. Foto: Privatmegleren Benum & Johansen

Nå, over et år senere, er boligen fortsatt ikke solgt.

Ingen bud

Megleren opplyser at de ikke har mottatt noen konkrete bud hittil, selv om boligen har ligget ute på det åpne markedet i over et år. Hverken Benum eller selger lar seg nevneverdig stresse av den grunn:

Prisantydningen er nemlig fortsatt den samme. Hele 42,5 millioner kroner ønskes det for toppleiligheten, som går over to etasjer. 

I tillegg tilkommer det en fellesgjeld på nesten 600.000, noe som gir en kvadratmeterpris på rett i underkant av 107.000 kroner.

Kjøper må også ut med cirka 1,1 millioner kroner i omkostninger, og dermed er totalprisen oppe i hele 44,2 millioner - om boligen selges til prisforlangende.

LUKSURIØST: Spaavdelingen er innredet med blant annet motstrømsbasseng og jacuzzi. Foto: Stian Hatling

– Selger har god tid, og vi opplever fortsatt interesse, selv om det ikke har materialisert seg i noen bud foreløpig, forteller Benum.

– Hvorfor ønsker han å selge?

– Det er så enkelt som en endring i livssituasjon, hverken mer eller mindre, svarer han videre.

Om boligen blir solgt til prisantydning, vil det være Trondheims dyreste bruktbolig noensinne.

Den nåværende rekorden er på 39 millioner kroner. Det var opprinnelig to separate leiligheter i en tomannsbolig, som nå brukes som én boenhet.

Betydelig påkostet

Leiligheten ble opprinnelig kjøpt av Jessen i 2010 som et oppussingsobjekt, og byggeprosessen tok ifølge salgsoppgaven hele åtte år. 

Den ble «gjennom en møysommelig byggeprosess ferdigstilt med bruk av eksklusive materialer og gjennomtenkte løsninger, og leiligheten fremstår moderne, men har samtidig beholdt sitt klassiske særpreg», står det videre.

Benum opplyser at Jessen har oppgradert for godt over 40 millioner kroner, og at det dermed ikke er snakk om noen fortjeneste ved salget.

– Det som slår meg, er at eier har vært veldig «hands on» og interessert i prosessen gjennom åtte år. Han har vært engasjert og ikke sittet og ventet på ferdigstillelse, uttalte Benum til Nettavisen da boligen ble lagt ut for salg i fjor.

EGEN VINKJELLER: En fremtidig kjøper vil kunne nyte noe godt i glasset i sin egen private vinkjeller, som har plass til over 2000 vinflasker. Foto: Stian Hatling

En fremtidig kjøper vil kunne boltre seg på romslige 404 kvadratmeter over to plan.

Boligen innehar også blant annet en spaavdeling med motstrømsbasseng og jacuzzi, integrert lydanlegg i vegger og tak, og privat heis fra garasjen opp til leiligheten.

I underetasjen er det også en egen vinkjeller med plass til over 2000 vinflasker.

Milliardformue

Selv om boligen er påkostet for godt over 40 millioner kroner, og nå selges for "bare" 42,5, har Jessen likevel nok til salt i grøten i tiden fremover. Forretningsmannen bikket nemlig nylig en milliard i formue, og er med det inne på en 375. plass på Kapitals liste over Norges 400 rikeste.

BLANT NORGES RIKESTE: Thomas Johan Jessen er Norges 375. rikeste person ifølge Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste. Foto: LinkedIn

Forretningsmannen startet i Gustav Witzøes investeringsselskap Kverva i 2007, og har som Witzøes høyre hånd vært med på å bygge enorme verdier innen sjømat fra hovedkontoret i Trondheim.

Han har også opparbeidet seg en eierandel i Witzøes holdingselskap Kvarv, hvor verdiene har vokst betydelig, godt hjulpet av kursutviklingen i deres største investering SalMar.

Ikke bekymret for høyere rente

Selv om boligsalget lar vente på seg, og boliglånsrenten er på vei oppover, er ikke Benum særlig pessimistisk av den grunn.

– Boligkjøpere som har råd til leiligheter i dette segmentet har stort sett pengene tilgjengelig uansett, og er dermed mindre påvirket av rentenivået enn for eksempel de som skal kjøpe seg sin første bolig, forteller han.

– Det tar også generelt litt lenger tid å selge dyre boliger, enn de typiske «brød-og-melk-boligene», forklarer han videre.

– Vi så for oss at dette ville ta alt fra et par måneder, til et par år, så det tar den tiden det tar, avslutter megleren.