<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spetalen-døtrene får hver sin vestkantbygård av pappa

Jenny og Sophie har kommet seg inn på eiendomsmarkedet med stor bravur. Nå har de fått hver sin bygård av pappa Øystein Stray Spetalen.

Publisert 2. sep. 2022 kl. 10.46
Oppdatert 4. sep. 2022 klokken 11.04
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 267 ord
Jenny Stray Spetalen (20) og Sophie Stray Spetalen (18) har fått hver sin bygård av pappa Øystein Stray Spetalen. Google/Getty Images

De fleste unge mennesker i starten av 20-årene kommer seg inn i boligmarkedet gjennom et lite krypinn med sovealkove og bad av størrelse mini. Er du heldig har du en fransk balkong så du får inntrykk av å ha uteområder tilgjengelig.

Men ikke familien Stray Spetalen. Nå har pappa Øystein, som er god for 4,5 milliarder kroner, kjøpt to bygårder til døtrene Jenny og Sophie: én i Oscars gate – en staselig adresse på Oslos beste vestkant – og Parkveien på Skillebekk – også det på vestkanten.

(1 / 2)

Bygårdene er eid av holdingselskapene SSS Capital Management og P76 Holding, som er eid av hver av døtrene – Sophie førstnevnte, Jenny sistenevnte.

Ifølge Anders Langtind i Privatmegleren Ullevål, som har spesialisert seg på bygårder i Oslo, ble eiendommene kjøpt i 2020/2021 av Øystein Stray Spetalen, og at han informerer til VG at eierskapet i senere tid har blitt overført i sin helhet til barna. Det var VG som omtalte saken først.

Hans Erik Jacobsen i Nordea Markets anbefaler å selge tidligere flyfavoritt Norwegian. Jørgen Lian i DNB Markets og Eirik Haavaldsen i Pareto Securities nedjusterer kursmålene på Avance Gas etter kvartalsrapporten.

Ferske regnskapstall viser at SSS Capital Management har 140 millioner kroner i eiendeler, hvor 80 millioner er aksjer i selskapet som eier bygården i Oscars gate. Selskapet har en gjeldsandel på 60 prosent.

P76 Holding har eiendeler til over 110 millioner kroner, hvorav nesten 89 millioner er aksjer i selskapet som eier bygården i Parkveien. Selskapets gjeldsandel er 59 prosent.

Oslo 20190911. Øystein Stray Spetalen på Pareto Securities Olje og Offshore konferansen på Holmenkollen Park hotell. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Stian Lysberg Solum

Far sitter som styremedlem og styreleder i hvert av selskapene.

Eiendommene er bokført til henholdsvis 60 millioner og nesten 22 millioner kroner i selskapene, men har langt høyere reell verdi, ifølge Langtind.