<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

USAs dyreste bolig til salgs – prislapp 2,5 milliarder

Dette er leiligheten som kan slå prisrekord i USA. 

Publisert 22. sep. 2022 kl. 15.35
Oppdatert 26. sep. 2022 klokken 09.20
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 256 ord
REKORDPRIS: Denne leiligheten i Central Park Tower kan sette prisrekord i USA. SERHANT STUDIOS.

USAs dyreste bolig noen sinne er nå til salgs i New York. 

«The Penthouse» ligger på toppen av verdens høyeste boligbygning, Central Park Tower, og har en prislapp på nesten 2,6 milliarder kroner.

Toppetasjeleiligheten går over tre plan og ligger 430 meter over bakken, i 131. etasje. 

I den 1.600 kvadratmeter store leiligheten får du panoramautsikt utover Central Park, en takhøyde på over 8 meter, samt et ballrom.

– The Penthouse er et symbol på skreddersydd bolig og har med rette fått navnet som den mest spektakulære juvelen i New York, sier Ryan Serhant, grunnlegger, adm. direktør og megler i Serhant.

TRE ETASJER: Leiligheten, som strekker seg over tre etasjer, har vegger laget av glass, noe som gir en panoramautsikt ut over hele New York. SERHANT STUDIOS.

Kan bli USAs dyreste

Leiligheten har syv soverom, åtte bad og tre toalettrom, samt flere unike oppholdsrom og et «vanlig» kjøkken, samt et profesjonelt cateringkjøkken. I tillegg har den verdens høyeste utendørsterrasse.

VERDENS HØYESTE: Fra 129. til 131. etasje i denne bygningen ligger leiligheten. Bygget har fått navnet Central Park Tower og har storslått utsikt over parken i Manhattan. SERHANT. STUDIOS

Noteringen er den dyreste i USA, og dersom leiligheten går til prisantydning vil den bli USAs dyreste. Den tidligere rekorden ble satt over gaten fra denne leiligheten. Der betalte milliardæren Ken Griffi rundt 2,4 milliarder kroner for en leilighet på 220 Central Park South, ifølge WSJ.

Serhant har opplevd en voldsom økning i interessen for eiendommer verdt over en milliard kroner. 

– De uberrike leter etter steder å diversifisere eiendeler, og eiendom har blitt en av de mest populære og ettertraktede investeringene, sier han.